Skip to Content

Aleris Röntgen Umeå

Aleris Röntgen Umeå erbjuder magnetkameraundersökningar (även kallad magnetröntgen). Vi finns i direkt anslutning till Aleris Specialistvård på Renmarkstorget.

För att komma till vår magnetkameraenhet i Umeå behövs remiss från vårdgivare med kostnadsansvar. Remisskrav gäller också för privatbetalande patienter. Vi tar även emot patienter via Försäkringsbolag. Kontakta oss gärna för mer information.

Vår magnetkamera har en tunneldiameter på 70 cm, vilket är ca 17 procent vidare tunneldiameter än en traditionell magnetkamera. Den vidare tunneldiametern ökar komforten för patienten vid undersökningen och kan minska obehagskänslan för personer som upplever obehag av att vistas i trånga utrymmen.

Hög tillgänglighet


Vi har hög tillgänglighet och kan vanligtvis erbjuda tid för undersökning inom en vecka. Alla MR-undersökningar tidbokas.

Till dig som remittent


Möjlighet kommer att finnas för akuta undersökningar efter telefonkontakt. Önskas akutsvar tillbaka med patient, var vänlig ange det på remissen.

Aleris pappersremiss finns att ladda ner här men remisser från eget journalsystsem fungerar lika bra. Vi erbjuder även möjlighet till elektronisk remiss och svar mot journalsystem kopplade till Labportalen.

Varmt välkommen!

Kontaktuppgifter till ansvarig Aleris Röntgen Umeå,Verksamhetschef är Ulrika Ask.

Obs! För tidbokning/avbokning/ombokning var vänlig och kontakta oss på telefon.


Patientinformation

Patientinformation

Aleris Röntgen

Här hittar du information om remisser, avgifter, sjukförsäkring och hur du kontaktar de ansvariga för denna verksamhet. Du kan även läsa mer om hur du lämnar synpunkter samt läsa om vårt kvalitets- och miljöarbete.

Patientinformation >

LÄS MER
Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >


Ulrika Ask

Verksamhetschef

Verksamhetschef Aleris Röntgen Sverige, exklusive Stockholm.

Anders Berntsson

Neuroradiolog och medicinskt ansvarig

Aleris Röntgen i Sverige exkl. Stockholm

Lars Ahlander

Affärsområdeschef

Aleris Röntgen

Annika Stalebrant

Marknadschef

Aleris Röntgen, Aleris Fysiologlab och Aleris Medilab

Dennis Kembel

Affärsutvecklare

Back to top