Aleris Joneberg Plaza- äldreboende i Simrishamn

 • Boendet

  Totalt finns här 54 lägenheter ioch många av dem har havsutsikt. Vi har dessutom en härlig terrass, en trivsam trädgård och ett gemytligt plaza med mötesplatser för aktivitet och social samvaro. 

 • Aktiviteter

  Vi uppmuntrar till aktivitet på dina villkor vilket innebär att vi bygger på det friska hos varje enskild person och ser möjligheterna. Aktiviteterna anpassas till dig så att du ska kunna leva så som du önskar. 

 • Intresseanmälan

  Intresserad?

  Boendet är helt nybyggt och stod klart i december 2014. Vill du ha mer information om Aleris Joneberg Plaza i Simrishamn kan du fylla i vårt formulär här! (Klicka på rubriken)

Med 800 meter till havet, strax utanför Simrishamns centrum, ligger Aleris Omsorgs nya fräscha äldreboende Aleris Joneberg Plaza. Boendet stod klart i december 2014. Dess tema är kultur vilket bland annat återspeglas boendets aktiviteter.

I det gemytliga området Joneberg finns även nybyggda lägenheter och villor. Området är tryggt och attraktivt för både unga och äldre med närhet till Simrishamns centrum, naturen och Österlens lokala kulturliv. Därav har Aleris Joneberg Plaza profilen Kultur och natur på Österlen.

Om äldreboendet

Aleris Joneberg Plaza i Simrishamn är byggt i tre våningar. Här finns enheter med inriktningarna demens och somatisk omvårdnad. Varje våningsplan har två enheter med 9 lägenheter om 30 eller 38 m2 vardera. Totalt finns det 54 lägenheter i boendet och många av dem har havsutsikt. Boendet har dessutom en härlig terrass, en trivsam trädgård och ett gemytligt plaza med mötesplatser för aktivitet och social samvaro.

Aleris Omsorg kallar de vård- och omsorgsboenden vi driver i egen regi för Plaza. Det gör vi för att vi gärna bygger ett plaza, det vill säga en samlingsplats, på en central plats på boendet. Platsen blir ofta navet för aktivitet och en naturlig yta att vara på för dig som bor här och övriga medboende, närstående liksom för medarbetarna. Även på Aleris Joneberg Plaza finns en sådan samlingsplats på boendets bottenplan. På andra våningen finns en stor härlig terrass där de boende sommartid kan njuta av både friskluft och vackra blommor.

Du som är hyresgäst hos Aleris Omsorg AB har möjlighet betala dina fakturor via autogiro.

Stor satsning inom demens

Aleris Omsorg satsar stort för att erbjuda personer med demenssjukdom den bästa vården och äldreomsorgen. En del i denna satsning är Aleris Kunskapscentrum demens. Tack vare denna satsning kan Aleris Omsorg erbjuda Aleris Joneberg Plazas boende den bästa omsorgen av demenssjuka.

Aleris äldreboenden är ISO-certifierade och har kvalitetsdeklaration. Läs mer om detta här.

Verksamhetschef


Om du vill få mera information vänligen kontakta tf. verksamhetschef Linda Nilsson. 
Tel: 0414-169 50 Mobil: 073-43 97 805
Skicka mejl till Linda Nilsson 

Möt några av de boende på Aleris Joneberg MerHem

Klicka på bilden nedan för att starta filmen.

Till toppen av sidan