Aleris Mjörnviksholm

 • Aleris Mjörnviksholm

  Ett vård- och rehabiliteringshem för vuxna personer med psykiska funktionshinder. 

 • Mitt i hjärtat av Västra Götaland.

  Aleris Mjörnviksholm är beläget i en naturskön miljö strax utanför Alingsås.

 • Boende

  Här finns 39 platser och vi erbjuder tre olika boendeformer. 

 • Våra omgivningar

  Boendet omges av en park med vackra promenadvägar och har egen strandtomt med tillhörande sjöstuga. 

 • Vård och rehabilitering

  Verksamheten här utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering. 

Aleris Mjörnviksholm är ett vård- och rehabiliteringshem för vuxna personer med psykiska funktionshinder. Vi utgår från klienterna och arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering. Aleris Mjörnviksholm är beläget i en naturskön miljö strax utanför Alingsås, mitt i hjärtat av Västra Götaland.

Målgrupp

Vår målgrupp är kvinnor och män över 21 år med psykiska funktionshinder främst med psykossjukdom men även personer med neuropsykiatriskt funktionshinder, samsjuklighet eller särskilt vårdkrävande. Här rehabiliteras personer med LPT eller LRV och det finns sedan många år ett gott samarbete med rättspsykiatrin.

Utgångspunkten är att klientens behov av stöd och hjälp ska kunna tillfredställas, oberoende av vilken diagnos klienten har.

Tillstånd

Aleris Mjörnviksholm har tillstånd för "Viss annan heldygnsvård" enligt SoL (Socialtjänstlagen) 7.1.3.

Kompetens

Personalen har mångårig kompetens och det finns professioner som specialistsjuksköterskor i psykiatri, socionom, terapeut och undersköterskor. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt. För bästa kontinuitet för klienten sker fortsatt kontakt med dennes befintliga öppenvårdsmottagning och läkare.

All omvårdnadspersonal har minst 50 timmars kognitiv utbildning och samtliga är utbildade i MI, CAN-skattning samt IPT-k. Kontinuerlig fort- och utbildning samt handledning ges till personalen och använder oss utav verktyg som ESL, WHODAS, ÅP och ASI. Övrig personal som tjänstgör är verksamhetschef, kökspersonal, lokalvårdare, fastighetsskötare samt arbetsterapeut..

Boende

Aleris Mjörnviksholm har 39 platser och erbjuder tre olika boendeformer. I huvudbyggnaden finns 15 rum, nio med egen dusch och toalett. I annexet finns 17 rum med egen ingång och uteplats. Alla rum har egen dusch och toalett. I en närbelägen villa finns plats för sju personer med mycket hög boendestandard i ett gruppboende.

Aleris Mjörnviksholm omges av en park med vackra promenadvägar och har egen strandtomt med tillhörande sjöstuga. I huvudbyggnaden finns flera salonger för social gemenskap och i aktivitetshuset finns möjlighet till daglig sysselsättning och aktivitet.

Verksamhetschef

Fredric Proder

 Fredric Prodér är verksamhetschef på Aleris Mjörnviksholm.

 

Miljölogga

 

Mjörnviksholm är miljödiplomerat sedan 2001 och uppfyller kraven i den nationella miljöledningsstandarden i Svensk Miljöbas.

Till toppen av sidan