Skip to Content
Aleris Rygg och Protes Sabbatsberg

Från smärta i leder och muskler – till aktiv vardag

Ett team av erfarna specialister

Hos oss träffar du högspecialiserade kirurger, naprapater och fysioterapeuter. Vi har mottagningsverksamhet och utför operationer både i dagkirurgi liksom operationer som kräver övernattning. Vi har korta väntetider för proteskirurgi för rygg, knä och höft. 

Våra ryggkirurger och neurokirurger utför så kallad degenerativ kirurgi i både halsrygg och ländrygg. Det innebär att vi opererar bl.a. diskbråck, spinal stenos, spondylolistes (kotglidning) och segmentell rörelsesmärta. 

För att kunna ge allra bästa vårdkvalitet erbjuder vi en fysioterapeutisk behandling som sker i nära samarbete med våra kirurger. Våra fysioterapeuter hjälper dig med behandling innan operationen blir aktuell, men också med rehabilitering som anpassas efter operationen och dina förutsättningar.

Fysioterapi och naprapati

Våra naprapater och fysioterapeuter har mångårig erfarenhet av att arbeta med ryggbesvär. Under ditt första besök hos oss kommer du att få ge en ingående beskrivning av dina besvär. Sedan gör vi en grundlig undersökning av dina muskler, leder och nervsystem så att vi kan anpassa den fortsatta utredningen och vården efter dina specifika behov. De flesta tillstånd kräver inte kirurgiska ingrepp utan går att avhjälpa med träning eller behandling, ibland i kombination. Om det visar sig att det finns ytterligare behov av utredning, till exempel genom magnetkamera (MR) eller en remiss till annan vårdenhet, så ordnar vi även med det.

När du besöker våra naprapater och fysioterapeuter finns det alltid ryggkirurger tillgängliga för frågor som kräver den kompetensen.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Rygg och Protes Sabbatsberg

Olivecronas väg 5, Hiss punkt B, Plan 3
131 61 Stockholm

Öppettider

Måndag till fredag

Telefon

08-601 53 40

Telefontider

Se ordinarie öppettider.

Vi ligger centralt i Stockholm med Odenplan som närmaste tunnelbane- och pendeltågstation (Citybanan). Buss 53 och 61 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsbergs Sjukhus. Det finns en stor parkering i anslutning till sjukhusets entré.

Gå in genom huvudentrén på Sabbatsbergs sjukhus. Gå förbi informationen, ca 20m. På höger sida finner du hissar. Ta hiss till plan 3 och gå in genom entré till Aleris Rygg och Protes/Christinakliniken. Välkommen!

Om mottagningen

På anrika Sabbatsberg i centrala Stockholm möts du av nyrenoverade fräscha lokaler och skickliga specialister. Vi arbetar i multidisciplinära team, som för våra patienter innebär att flera olika vårdgivare och professioner bidrar med unik kompetens och skapar en vård av högsta kvalitet. Hos oss är vården starkt individanpassad och patienten är själv med och påverkar upplägget av den, allt för att nå ett så bra och bestående resultat som möjligt.

Verksamhetschef

Mikael Bouleau

 

Om sidan

Senast uppdaterad: 2023-03-06
Ansvarig: Susanne Franzon, affärsområdeschef

Skicka aldrig personuppgifter över
e-post. Vi kan inte svara dig då.

Synpunkter på webben?
webbredaktion@aleris.se

Back to top