Skip to Content
Aleris Ögon Täby

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Täby

Esplanaden 9
183 34 Täby

Öppettider

Måndag-fredag 7.45-16.30

Telefontider

Måndag-fredag 8.00-13.00

Postadress:
Aleris Ögon Täby
Box 602,
183 26 Täby

Om mottagningen

Mitt i Täby, i nära anslutning till transporter och Täby Centrum hittar du vår mottagning, och oss rutinerade ögonspecialister. Vi är både stolta och glada över att fler och fler väljer oss och den vård vi ger. När vi startade 2016 i gamla Täby närsjukhus lokaler var vi fyra som arbetade här, idag är vi tio. Vår inställning har varit densamma sedan start. Det ska vara enkelt och tryggt för dig att vara patient hos oss och vi ska ge dig ögonvård av allra högsta kvalitet. Vi vet hur stor skillnad synen kan göra i livet och vi gör verkligen allt för att hjälpa dig.

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Några av våra behandlingar

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Mer om grå starr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Diabeteskontroll

Diabetessjukdom kan skapa förändringar i näthinnan, så kallad diabetesretinopati, och försämra synen. Diabetespatienter behöver regelbundet kontrollera ögonen även om synen är bra, så att behandling kan sättas in snabbt om det behövs.

Mer om diabeteskontroll

Ortoptist

En ortoptist är specialiserad på att rätta till skelning och dubbelseende. Skelning innebär att det är svårt att rikta båda ögonen åt samma håll. Det gör att du kan se dubbelt. Ibland kan synskärpan bli sämre på ögat som skelar.

Vi har stor erfarenhet av att utreda, behandla och följa synutvecklingen hos barn som skelar. Hos oss kan även vuxna med dubbelseende få hjälp.

 

 

Ansvarig chef

Roman Larin

Om sidan

Senast uppdaterad: 2022-12-02
Ansvarig: Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, affärsområdeschef
webbredaktion@aleris.se

Back to top