Aleris i samarbete med Exxentric

514413-ny.jpg

19-04-12: Aleris Specialistvård har inlett ett samarbete med Exxentric AB gällande rehabiliteringsträning vid skador i muskler, senor och leder. Exxentric är en världsledande tillverkare och utvecklare av svänghjulsbaserad träningsutrustning för rehabilitering, idrott och hälsa.

Samarbetet innebär att Aleris Sports Medicine kommer att få tillgång till Exxentrics expertis och styrketräningsutrustning vid kliniken för Sports Medicine vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Aleris har även kliniker som erbjuder specialistvård med idrottsinriktning, Sports Medicine, i Malmö, Ängelholm, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå.

- Exxentrics mångåriga och världsomspännande erfarenhet av svänghjulsträning för prestation och rehabilitering innebär att vi kan erbjuda kompletta lösningar bestående av träningsutrustning som kBox och kPulley med tillhörande programvara för tester och uppföljning, samt väl beprövade metoder för effektiv styrketräning. Vi är mycket glada för samarbetet och för att kunna tillhandahålla redskap som möjliggör för Aleris att erbjuda sina patienter snabb rehabilitering och återgång till normal träning och tävling, säger Erik Lindberg, vd, Exxentric AB.

- Vi har följt Exxentric under en längre tid och utvärderat svänghjulsträning som metod vid rehabilitering. De resultat som har uppnåtts är mycket goda och vi ser fram emot att tillämpa denna träningsform i full skala vid vår mottagning på Sabbatsbergs sjukhus. Genom samarbetet med Exxentric kommer våra patienter i vissa fall även att kunna erbjudas svänghjulsträning i hemmet, mellan besöken på kliniken, vilket ytterligare förbättrar möjligheterna till snabb återgång till normal idrottslig aktivitet, säger Lotta Willberg, medicinskt ansvarig läkare, Aleris Sports Medicine.

För ytterligare information, kontakta:
Henrik Kennedy, informationschef Aleris , 0706-827123, henrik.kennedy@aleris.se

Erik Lindberg, VD Exxentric , 0733–55 90 49, erik.lindberg@exxentric.com