Aleris skapar äldreboende i Kalmar

516225.jpg

Nu är det klart med ett vård- och omsorgsboende i Rifa-området i Kalmar. Under 2020 ska ett Aleris-boende med plats för 60 äldre stå klart. 181123

Fyra löften till de äldre

Aleris äldreboenden har utformats genom att vi lyssnat på de äldre. Utifrån detta lovar vi de äldre som bor hos oss fyra saker:

  1. Omsorgen ska alltid utgå från den äldres behov, önskemål och förutsättningar.
  2. Måltiden är på många sätt dagens viktigaste stund. Därför ska måltidsstunden förutom god och näringsrik mat även erbjuda gemenskap och samvaro.
  3. Den som vill ska varje dag få komma ut i friska luften eller delta i en aktivitet. Men om man hellre vill ta det lugnt och vara inne så ska man naturligtvis göra det.
  4. På Aleris äldreboenden ska det finnas ny modern teknik som förebygger fall och annat som skapar otrygghet och risker för de äldre. De äldre har självklart tillgång till surfplatta och musiktjänster.


Terrass och solrum

På Aleris boende i Kalmar kommer det att finnas en terrass, som gör det enkelt att ta sig ut och dessutom erbjuder trevlig utsikt. Det kommer också att finnas ett solrum som byggs upp som en strand där den som vill kan sticka fötterna i ”solvarm” sand.

– Det känns oerhört bra att Aleris fått förmånen att skapa ett vård- och omsorgsboende på Rifa-området i Kalmar. I det nya fina området vill vi vara platsen där äldre ska få möjligheten att ha det riktigt gott. Vill man vara aktiv så finns den möjligheten, vill man ta det lugnt så går det precis lika bra, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris Omsorg.

 

Frågor och svar om Aleris äldreboende i Kalmar

När öppnar Aleris äldreboende i Kalmar?
Beräknad öppning under 2020.

Var kommer det att ligga?
I Rifa-området i Kalmar.

Hur gör man om man är intresserad av att bo på Aleris äldreboende i Kalmar?
För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Kalmar kan du läsa mer här

Ytterligare information

För ytterligare information, vänligen kontakta: Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123