Gymnastikförbundet tecknar avtal med Aleris Sports Medicine gällande specialistvård

Aleris Specialistvård har inlett ett samarbete med Gymnastikförbundet för alla förbundets medlemmar gällande bedömning och vård vid akut skada och överbelastningar. Gymnastikförbundet är ett av landets största idrottsförbund med omkring 260 000 medlemmar i 1 100 föreningar.

Samarbetet innebär att Aleris kommer att erbjuda medlemmarna snabb tid för besök och undersökning av legitimerad specialist och rekommendation kring eventuell vidare vård eller rehabilitering. Aleris har kliniker som erbjuder specialistvård med idrottsinriktning, Sports Medicine, i Malmö, Ängelholm, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå.

- Aleris Sports Medicines samarbete med övriga specialiserade enheter inom Aleris Sverige innebär att vi kan erbjuda kvalificerad sjukvård med hög tillgänglighet för våra patienter. Vi är mycket glada för samarbetet med Gymnastikförbundet och för att kunna bidra med snabba bedömningar och vårdinsatser och därmed i förlängningen välmående idrottare, säger Lotta Willberg, medicinskt ansvarig läkare, Aleris Sportsmedicine.

- Vi har länge sökt efter en partner med nätverk över hela landet där vi kan få snabb hjälp och professionell bedömning. En plan för återgång till träning och tävling på ett kontrollerat sätt efter en överbelastning eller skada är otroligt viktigt för oss. Vår förhoppning är att vi ska kunna undvika fler skador genom att fler får tillgång till vård i ett tidigt skede, säger Åsa Ekdahl, projektledare, Gymnastikförbundet.

Avtalet gäller till och med 31 december 2020, med möjlighet att utvärdera under tiden och förlänga vid utgången.

Mer information:
Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris
Henrik.kennedy@aleris.se
Tel: +46 (0)706 82 71 23