Motala lasarett ett av Sveriges bästa mindre sjukhus

Motala lasarett är landets femte bästa mindre sjukhus, enligt tidningen Dagens Medicins årliga ranking ”Bästa sjukhuset”.

Rankingen bygger på en sammanvägning av bland annat medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien och ekonomi. Fakta hämtas från exempelvis officiell statistik och från olika nationella kvalitetsregister. Lasarettet i Motala, där Aleris samverkar nära med de delar av sjukhuset som drivs av Region Östergötland, hamnade alltså i år på plats fem. Ett tapp jämfört med i fjol då sjukhuset hamnade på silverplats.

- Det är klart att man ska vara glad att vi är med på listan, men det är aldrig kul att tappa placeringar i rankingen som ju bygger på både våra och regionens verksamheter vid sjukhuset. Mycket av Aleris framgång här i Motala bygger på att vi kontinuerligt mäter hur patienterna upplever vår vård och vår service så att vi hela tiden kan utvecklas utifrån deras behov, säger Kerstin Davidsson, chef för Aleris Specialistvård Motala.

Aleris har drivit specialistvård vid Motala lasarett sedan den 1 oktober 2009. Verksamheten består av slutenvård och öppenvård inom ortopedi och kirurgi och bedrivs i nära samverkan med Region Östergötland. 

Hela listan över de bästa sjukhusen hittar du på Dagens Medicins webbplats.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123