Aleris Röntgen Sophiahemmet

Här utför vi bentäthetsmätning, datortomografi, genomlysning, konventionell röntgen (till exempel skelett- och lungröntgen), magnetkameraundersökningar, och ultraljud.

Vi utför även mammografi (klinisk och hälsoundersökning) mammografi på uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset (din remiss skickas från KS till oss). Vi utför även mammografi på uppdrag av Christinakliniken på Sophiahemmet,

Hitta till oss - Områdeskarta

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för de undersökningarna. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid.Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för bentäthetsmätning, datortomografi, genomlysning, magnetkamera eller ultraljud? Skicka eller faxa den till oss så får du en kallelse inom ett par dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss– då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare, (den läkare som har skrivit remissen), som i regel får undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgift/frikort gäller. Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting eller kontakta oss så hjälper vi dig. 

E-post  rontgensophiahemmet@aleris.se  eller mammografi.sophiahemmet@aleris.se
Obs! För ombokning och avbokning var vänlig kontakta oss på telefon 08-406 23 00 eller 08-406 23 30 om det gäller mammografi. 

Ansvarig Aleris Röntgen Sophiahemmet

Välkommen!
Till toppen av sidan