Aleris Röntgen Sophiahemmet

Här på Aleris Röntgen Sophiahemmet i Stockholm utför vi bentäthetsmätning, datortomografi, genomlysning, konventionell röntgen (till exempel skelett- och lungröntgen), magnetkameraundersökningar och ultraljud.

Aleris Röntgens verksamhet vid Sophiahemmet övergår till Unilabs Röntgen den 2/2-2019

Har du fått en remiss för undersökning till oss, som inte har utförts före den 2 februari 2019, så kommer remissen att överföras till Unilabs Röntgen. Har du frågor eller behöver komma i kontakt med oss efter den 2 februari 2019 kontakta Aleris Röntgen Sabbatsberg.

Vi tackar våra patienter och remittenter för förtroendet under den tid vi har drivit verksamheten vid Aleris Röntgen vid Sophiahemmet  och hälsar er fortsatt varmt välkomna till oss på Aleris övriga röntgenenheter. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Vi utför även mammografi (klinisk och hälsoundersökning) mammografi på uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset (din remiss skickas från KS till oss). Vi utför även mammografi på uppdrag av Christinakliniken på Sophiahemmet,

Hitta till oss - Områdeskarta

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till vår röntgenavdelning under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare. Vi håller en hög servicenivå med korta väntetider och ger snabba svar.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för bentäthetsmätning, datortomografi, genomlysning, magnetkamera (i folkmun även kallad magnetröntgen) eller ultraljud (ej foster)? Skicka eller faxa den till oss så får du en kallelse inom ett par dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss– då får du automatiskt en kallelse.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen), som i regel får undersökningssvaret inom 2-4 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Avtal med Stockholms läns landsting

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgift/frikort gäller. Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting eller kontakta oss så hjälper vi dig. 

E-post  rontgensophiahemmet@aleris.se  eller mammografi.sophiahemmet@aleris.se
Obs! För ombokning och avbokning var vänlig kontakta oss på telefon 08-406 23 00 eller 08-406 23 30 om det gäller mammografi. 

Ansvarig Aleris Röntgen Sophiahemmet

Välkommen!
På Aleris Röntgen Rosenlund utför vi konventionell röntgen, till exempel skelett- och lungröntgen. Vi håller en hög servicenivå med korta väntetider och ger snabba svar.
Till toppen av sidan