Impotens
Erektil dysfunktion
Erektionsproblem kan ha många orsaker. Det kan handla om stress, nervositet eller sjukdom. Även vissa behandlingar, läkemedel eller operationer, kan påverka förmågan att få och behålla stånd.
En orsak till inkontinens är att graviditeter och förlossningar ofta försvagar kvinnors vävnader i området kring urinröret. Ungefär var tredje kvinna besväras någon gång i livet urinläckage.
Ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens är exempel på typer av urininkontinens. För båda typerna finns förebyggande övningar som man kan göra själv.
Bäckenbottenträning, knipövningar, är ofta effektiva vid ansträngningsinkontinens. För trängningsinkontinens handlar det istället om att träna upp blåsan genom att man tänjer på intervallen mellan toalettbesöken.
En del av vårt utbud ingår i den offentligt finansierade vården. Andra delar är tillgängliga för dig som är privatbetalande eller har privat sjukvårdsförsäkring. Läs mer på respektive behandling och enhet.
Urinläckage - Svårt att hålla tätt
Urininkontinens är vanligt hos både män och kvinnor. Urinläckage kan vara kopplat till ansträngning eller att ha svårt att tömma urinblåsan helt. Olika sorters inkontinens kräver olika behandlingar.
Cystoskopi innebär att läkaren med ett smalt optiskt instrument undersöker urinrör och urinblåsa.
De vanligaste ingreppen i förhuden är operationer för kort sträng under ollonet och trång förhud.
Övergångsbesvär
Klimakteriet upplevs på olika sätt från person till person. De flesta känner någon sorts obehag i samband med klimakteriet. Det kan vara lätta eller svårare besvär. Besvären du kan få under klimakteriet beror på att mängden av könshormonet östrogen i kroppen minskar.