Jonny Eriksson

Ungdomscoach Aleris Målet

073-325 48 55
jonny.eriksson@aleris.se

Jonny Eriksson har jobbat på Målet i Umeå sedan 2009. Han är lärare i grunden och har också haft uppdrag via Umeå kommun som kontaktperson till ungdomar och även arbete med ensamkommande flyktingungdomar. Som ett led i Aleris Målets arbete med kompetensutveckling har han vidareutbildats i: MI – motiverade samtal, CRA – manualbaserad missbruksbehandling med utgångspunkt i KBT och Återfallsprevention.

Jonny har vid sidan av sin yrkeskarriär tidigare tränat, tävlat och coachat kampsport på elitnivå. Idrotten och träning är en viktig del i hans liv och även i arbetet med unga, där träningen ofta kan medföra mycket positivt och många gånger ha stor betydelse för förändringsarbetet.

"Att kunna använda mig själv som verktyg och få utnyttja mina personliga egenskaper för att bygga relationer, samt se det otroliga förändringsarbete en ung människa faktiskt kan göra trots förutsättningarna... det är coachning på en nivå som inte går att jämföra med något annat och energin jag får tillbaka i arbetet kan i sin tur ges till andra unga. Det sluter liksom cirkeln på något sätt och jag känner mig privilegierad att få vara delaktig i det."

Till toppen av sidan