Björn Branth

Specialist i ortopedi

Björn Branth

Behandlingsområden

Ortopedi Ryggkirurgi

Björn Branth har sedan 2013 arbetat på Aleris Specialistvård Nacka. Han har 25 års erfarenhet av ryggkirurgi. Fick läkarexamen 1988 och blev ortopedspecialist 1992. Började med ryggkirurgi i slutet av 80-talet på S:t Görans sjukhus och har sedan dess i huvudsak ägnat sig åt ryggkirurgi och ryggrehabilitering.


Björn grundade ”Stockholm Spine Center” år 2000 som 2003 också kompletterades med en multimodal rehabiliteringsenhet. Sålde Stockholm Spine Center till GlobalHealthPartnerAB 2007 och jobbade kvar fram till 2012, bl.a med att starta nya ryggkirurgiska kliniker i Norge och Göteborg Spine Center. Därefter fortsatt Björn med ryggkirurgin hos Aleris i Nacka.

Björn Branth har stor erfarenhet av degenerativ lumbal ryggkirurgi dvs diskbråck, spinal stenos och steloperationer/diskproteser, och har utfört många tusen av dessa ingrepp. Har också ett stort intresse för rehabilitering av ryggbesvär och därför jobbat med, och forskat på Ortopedisk Medicin/manipulation, samt är utbildad Medicinsk Yoga Terapeut. 

Till toppen av sidan