Skip to Content

Bodil Landelius

Specialist i kirurgi

Bodil Landelius är en erfaren kirurg. Hennes huvudfokus ligger på operationer av hudtumörer, ljumskbråck, navelbråck, åderbråck samt anala sjukdomar.

Bodils specialintresse är anorektala åkommor som t ex hemorrojder, analfissur och analinkontinens. Hon har stor erfarenhet av buk- och tarmkirurgi samt utredning av grov- och ändtarmscancer.

Innan Bodil kom till Aleris arbetade hon på kirurgkliniken vid Danderyds sjukhus; bland annat på Bäckenbottencentrum som är specialinriktat på anorektala sjukdomar. Hon har också ett stort utbildningsintresse och har i många år undervisat blivande läkare på Karolinska Institutets utbildningsprogram samt föreläst på nationella utbildningskurser för kirurger.

"Jag tycker det är viktigt att man som patient får en riktig bedömning och undersökning av sina besvär samt att adekvata medicinska åtgärder och kirurgiska ingrepp utförs snarast möjligt för att minimera tiden för lidande. Tydlig information samt en bra dialog med sin doktor är av största betydelse och bidrar till ett snabbare tillfrisknande."

Bodil Landelius


Bodil Landelius arbetar på:

Back to top