Skip to Content

Specialisthjälp för ett bättre mående

Skicka in din egenremiss

Våra behandlingar

Depression, ångest, oro och sömnproblem kan behandlas med kognitiv beteendeterapi, KBT. Även du som har ADHD kan hitta verktyg för att lättare hantera olika situationer i livet.

Det är du själv som behöver göra jobbet i en KBT-behandling för att få en effekt som varar. Du behöver skapa utrymme i din vardag till att lära mer om olika tillstånd och genomföra övningarna. Tid och plats bestämmer du helt själv. Psykologen kommer följa upp hur det går för dig och motivera dig via er chatt och också anpassa behandlingen.

Det tar ungefär 12 veckor att gå igenom ett program. Din psykolog finns hela tiden tillgänglig via chatten.

Hur går behandlingen till?

Behandlingsmetoden iKBT står för internetbaserad kognitiv beteendeterapi. Behandlingen hjälper dig att förstå och förändra saker för att må bättre. Du använder din egen mobil eller dator i behandlingen.

En IKBT-behandling innebär löpande stöd från din psykolog. Främst via chatt, men även kompletterande videosamtal vid behov. Du har alltså mer kontakt med din psykolog än i en ”vanlig” behandling. Där träffas man oftast en gång i veckan på en mottagning. Våra behandlingar varar normalt 12 veckor.

IKBT passar dig som tycker om att själv styra takten, som har svårt att få till veckovisa terapisamtal eller som helt enkelt föredrar att få din behandling på distans.

Om sidan

Senast uppdaterad 2024-01-10

Ansvarig
Linda Anderhell Öberg, enhetschef
Jesper Enander, verksamhetschef
jesper.enander@aleris.se

Skicka aldrig personuppgifter över e-post.
Vi kan tyvärr inte svara dig då.

Back to top