Skip to Content

Vaccinationer inför resa / semester

Att åka ut och resa ger oss möjlighet att upptäcka nya spännande kulturer och miljöer som skänker oss stor glädje. Men det innebär också att vi utsätter oss för risker att drabbas av sjukdomar som är mindre vanliga i Sverige och som vi kan behöva vaccinera oss mot. På Aleris vaccinmottagningar erbjuder vi vaccinering samt personlig och kostnadsfri rådgivning inför din resa.

Vaccin och resmål

Det är bra att vara ute i god tid om du ska vaccinera dig inför resan, helst en månad före. Du kan behöva ta flera doser vaccin utspridda på flera veckor. Vilka vaccinationer du behöver beror på resmål och hur länge du tänkt vara på resande fot. Men vilken typ av vaccination du behöver påverkas också av exempelvis ålder, tidigare vaccinationer och om du har allergier eller någon kronisk sjukdom. Sjukdomar som du blev vaccinerad mot som barn kan också behöva påfyllning för att ge skydd. I vissa fall kan det finnas skäl att inte vaccinera sig, som t ex pågående feberinfektion, graviditet, amning, allergi eller om du behandlas med vissa typer av läkemedel. 

Kostnadsfri vaccinrådgivning

Hoss oss på Aleris får du både personlig och kostnadsfri rådgivning inför din resa, vad du bör tänka på och vilken typ av vaccin du behöver. På 1177 Vårdguiden kan du läsa mer om vaccinationer och resor. 

Välkommen att kontakta oss.Back to top