Skip to Content

Gynekologmottagning

Välkommen till Aleris Gynekologmottagning i samarbete med Nötkärnan. Hos oss är du i trygga händer, vi har alla lång erfarenhet av olika sjukdomstillstånd, rådgivning och behandlingsmetoder. Här får du hjälp om du har t ex har besvär med PMS, endometrios, svamp i underlivet, flytningar, klimakteriet, torra slemhinnor eller mensvärk. Vi sitter i fina ljusa lokaler i Axesshuset i centrala Göteborg.

Gynekologi

På Axesshuset har vi inte möjlighet att ta emot dig som är gravid utan hänvisar dig till din mödravårdscentral.

På vår gynekologmottagning i Göteborg arbetar erfarna specialistläkare som tar emot kvinnor med gynekologiska sjukdomar och besvär såsom inkontinens, klimakterieproblem, hormonella störningar, blödningar eller om du önskar mensförskjutning. 

Kontakta oss om du har frågor eller besvär som exempelvis:

 • blåsor, vårtor eller sår i vulva
 • blödningsrubbningar 
 • buksmärtor utan feber eller blödning (med neg gravtest)
 • endometrios
 • flytningar 
 • framfall 
 • gles menstruation
 • klimakteriebesvär
 • klåda i underlivet
 • kraftig regelbunden menstruation 
 • PMS
 • svamp i underlivet

Vi tar inte cellprover (cytologprov)  utan hänvisar till mödravården, läs mer på 1177.se

Vi har även en fin gynekologmottagning på Minkebergsvägen 3A på Hönö, för tidbokning dit ring på telefonnummer 031-150555 eller 031-7979337/8.  

Barnmorskemottagning

På vår barnmorskemottagning erbjuder vi  preventivmedelsrådgivning samt  genomför provtagning för klamydia och andra sexuellt överförda sjukdomar såsom, kondylom, syfilis och gonorré.

Är du oönskad gravid och funderar på abort?

Abortmottagning gynekologi Östra sjukhuset har en rådgivnings-tidsbeställningstelefon där du får prata med en barnmorska som informerar dig om de olika abortmetoderna som finns och bokar tid för ett gynekologbesök. Ring 031-343 42 15.

Vi på Aleris Gynekologmottagning genomför såväl medicinska som kirurgiska aborter, däremot är det Östra Sjukhuset som bokar in och hjälper dig med allt kring detta.

Remiss

Vi tar emot remiss från vårdcentral eller att du skriver en egenremiss. Du finner en mall för egenremiss (Pdf) längre ner på sidan under fliken Egenremiss, skriv ut och fyll i den. Posta sedan egenremissen till oss.

FAQ / Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor och svar.

Mina p-piller är snart slut. Vad gör jag?
Bokar en tid till barnmorskan, antingen på webben eller ringer.

Jag har haft blödningstrassel en längre tid. Vad gör jag?
Bokar en tid till gynekologen, antingen på webben eller ringer.

Jag har haft problem med smärtor av och till. Vad gör jag?
Bokar en tid till gynekologen, antingen på webben eller ringer.

Jag vill sätta in en spiral. Vad gör jag?
Bokar en tid till barnmorskan, antingen på webben eller ringer.

Jag har haft oskyddat sex. Vad gör jag?
Bokar en tid till barnmorskan, antingen på webben eller ringer.

Boka tid online

Här bokar du tid till barnmorska och gynekolog. Du klickar i rutan ”Filtrera på typ av tid"” och väljer om du önskar boka tid till barnmorska eller till gynekolog. Du får sedan upp en lista över tillgängliga tider (grönfärgade) som du klickar och bokar in dig på.

Du kan även boka tid hos barnmorska eller sjuksköterska per telefon.

Glöm inte att ange besöksorsak och telefonnummer när du bokar så vi kan kontakta dig vid behov inför besöket. Du kommer att få SMS-bekräftelse på din bokade tid.

Boka om eller lämna återbud

Du kan avboka ditt besök 24 timmar före bokad tid i länken som du finner i bokningsbekräftelsen i din telefon. Du kan också ringa oss om du behöver ändra din tid eller lämna återbud. Återbud ska dock lämnas senast 24 timmar innan avtalad tid. Vid uteblivet besök eller sen ankomst blir du debiterad för uteblivet besök, oavsett anledning.


Egenremiss

För att underlätta så vi kan hjälpa dig få den specialistvård du behöver kan du skicka in en egen remiss.

Läs mer >

Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top