Skip to Content

Ortopedmottagning

Om du har besvär och smärta i rörelseorganen har du möjlighet att träffa en ortoped här på vår ortopedmottagning vid Aleris Specialistvård Umeå. Våra ortopeder hjälper dig som har skador och sjukdomar i axlar, rygg, fötter, armar, ben och knän. Det kan t ex vara förslitningar, artros, hallux valgus, hammartå, gikt, hopparknä och löparknä, vricka knät, ischias, benhinneinflammation, diskbråck, axeln vrids ur led, hälsporre eller ont i foten. Vi välkomnar dig med sjukvårdsförsäkring eller dig som är privatbetalande.

Skickliga ortopeder

Här i Umeå arbetar skickliga ortopeder med lång erfarenhet av att utreda och behandla allmänortopediska skador och besvär i rörelseapparaten. Vår ortopeder undersöker och behandlar skador och sjukdomar i axlar, rygg, nacke, axlar, fötter, höfter och knän.

Behandlingar

Axlar

Ont i nacken och axlarna är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker vård och det drabbar alla åldersgrupper. Yngre kan drabbas av upprepade urledvridningar, så kallade luxationer där axeln vrids ur led och nyckelbensfrakturer. Är du medelålders är det vanligare med inflammationer och senskador. Äldre människor drabbas ofta av förslitningar, artros. 

Fötter

Kirurgiska ingrepp i foten och fotleden utförs av en ortoped för att minska smärta och öka möjligheten så att du kan röra dig normalt och kan använda skor utan att det gör ont. De flesta ingrepp görs på grund av förslitning, artros, fotskador, medfödda missbildningar, reumatiska sjukdomar och idrottsrelaterade skador i fot och fotled. Det är inte ovanligt att besväras av ex hallux valgus, hammartå, gikt (portvinstå), hälsporre eller ha ont i hälen och foten.

Höft och knä

Besvär och åkommor i höfter och knän drabbar både unga och gamla. Du som är ung kan drabbas av hopparknä och löparknä, vricka knät, menisk- och korsbandsskador men ju äldre du blir så blir det allt vanligare med olika typer av förslitningar och artros. Ibland kan det vara nödvändigt för en ortoped att utföra en knäoperation eller höftoperation för att komma tillrätta med problemen. 

Rygg

Ont i ryggen eller ryggsmärtor och andra skador i ryggen är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Det kan ex röra sig om ischias, ryggskott, lumbago, benhinneinflammation, spinal stenos, nackspärr eller diskbråck. Tyvärr går många patienter alltför länge med sina ryggproblem innan de söker hjälp. Har du ont i ryggen eller andra problem med ryggen är det viktigt att du får ryggproblemen undersökta så tidigt så möjligt av en ortoped. Ibland kan det behövas en operation för att avlasta tryck på nerver och därmed ge smärtlindring och möjlighet att återfå tappad muskelkraft. 

Boka tid

Är du privatbetalande är du välkommen och boka tid via telefon 090-140490. Har du en sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag för att boka ett nybesök.


Marcus Bohlin

Specialist i ortopedi

Aleris Specialistvård Renmarkstorget

Pavel Grabowski

Specialist i ortopedi

Aleris Specialistvård Renmarkstorget

David Hellsten

Specialist i ortopedi

Aleris Specialistvård Renmarkstorget

Patrik Gustafsson

Specialist i ortopedi

Aleris Specialistvård Renmarkstorget

Fredrik Eklund

Specialist i ortopedi

Aleris Specialistvård Renmarkstorget


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top