Skip to Content

Aleris Röntgen Samariterhemmet

Här på Aleris Röntgen Samariterhemmet i Uppsala (tidigare Curato Röntgen) utför vi mammografi. Vi håller en hög servicenivå med korta väntetider och ger snabba svar. Välkommen till oss!

Mammografi

Mammografi är en röntgenundersökning av brösten som gör det möjligt att upptäcka bröstcancer på ett tidigt stadium. Vår mammografiavdelning finns på Samariterhemmets vårdcentrum, ett stenkast från Uppsala centralstation. Här finns vår duktiga och kompetenta personal på plats för att ta emot kvinnor för mammografisk hälsokontroll eller patienter med remiss för mammografi. På avdelningen kan vi även genomföra ultraljud och biopsier om de mammografiska bilderna behöver kompletteras.

Vår avdelning i Uppsala har avtal med landstinget och samtliga kvinnor inom landstinget i Uppsala län som kallas till mammografisk hälsokontroll hänvisas till oss.

 

Remiss

Din läkare eller annan sjukvårdspersonal kan ge dig en remiss för en undersökning.

 

Tidsbokning

Du kan boka tid hos oss per telefon. Om du vill omboka din tid för mammografisk hälsokontroll kan du göra det via vår webbombokning.

 

Förberedelser

En mammografisk undersökning kräver inga speciella förberedelser så det enda du behöver tänka på är att komma till din bokade tid.

 

Undersökning

När du anländer till kliniken där du ska undersökas kommer du först att få anmäla dig i receptionen. Vår personal på plats kommer då att ta dina uppgifter och se till att du får eventuell ytterligare information så att du känner dig trygg. Därefter får du sitta ner i vårt väntrum varpå någon ur vår kunniga personalstyrka kommer att hämta dig och ta dig till det rum där undersökningen kommer att äga rum. Personalen finns hela tiden på plats för att besvara eventuella frågor som du kan tänkas ha.

 

Granskning

När undersökningen är genomförd granskar två av våra läkare bilderna oberoende av varandra, så kallad dubbelgranskning.

 

Svar

Efter att dina bilder granskats av två läkare hos oss kommer svar att skickas till dig inom ett par veckor. Ibland behöver man göra en kompletterande undersökning och en sköterska kallar dig då för ett nytt besök.

 

Avgifter

Vi har avtal med landstinget i Uppsala län och landstingets patientavgifter och frikort gäller. Mammografisk hälsokontroll (screening) i åldersgruppen 40–74 år är avgiftsfri och patientavgift för klinisk undersökning (remiss) är 110 kr.

 


Patientinformation

Patientinformation

Aleris Röntgen

Här hittar du information om remisser, avgifter, sjukförsäkring och hur du kontaktar de ansvariga för denna verksamhet. Du kan även läsa mer om hur du lämnar synpunkter samt läsa om vårt kvalitets- och miljöarbete.

Patientinformation >

LÄS MER
Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >


Andrea Worreby Thillman

Verksamhetschef

Aleris Röntgen Mammografi

Lars Ahlander

Affärsområdeschef

Aleris Röntgen

Narine Geghamyan

Cheffysiker

Aleris Röntgen

Annika Stalebrant

Marknadschef

Aleris Röntgen, Aleris Fysiologlab och Aleris Medilab

Pernilla Winge

Kvalitets- och miljösamordnare

Aleris Röntgen

Back to top