Behövs remiss?

470274.jpg

Det beror lite på vad du söker för.

Läkarmottagningar och Egenremiss

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss till våra läkarmottagningar. Den får du till exempel från din husläkare eller annan läkare.

Som remiss gäller även brev skrivet av patienten själv, en s k "egenremiss" (obs gäller ej sömn- och lungmottagning). I brevet skriver du en kort beskrivning av dina symtom/besvär, hur länge du har haft dessa, samt dina personuppgifter. Använd gärna vår blankett ” Egenremiss till Aleris Fysiologlab”. Gör så här: Öppna pdf:en och fyll i på skärmen, spara ner och skriv ut. Skriv sedan under blanketten och skicka den till adressen som finns angiven längst ned på sidan.

Kontaktuppgifter till våra enheter hittar du här:  Sophiahemmet, Folkungagatan, Sabbatsberg samt Flyg- och Dykmedicinskt Centrum.

Undersökningar

Till våra undersökningar, t ex arbetsprov (arbets-EKG), ekokardiografi och vilo-EKG behövs läkarremiss för att undersökningen ska omfattas av vårt avtal med Stockholms läns landsting, och för att du ska kunna betala enbart patientavgift. Remiss får du från din husläkare eller annan läkare. Det går också bra att komma till oss på eget initiativ, utan remiss, men då får du bekosta undersökningen själv.

Du som har en remiss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss. Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkaren remissen direkt till oss – då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting. Landstingets patientavgifter och frikort gäller. Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss, men förutsättningarna är olika inom landstingen. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från ditt hemlandsting. Vill du komma till oss, ta kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller för just ditt landsting, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hjärtscreening omfattas inte av vårt avtal med Stockholms läns landsting.