Skip to Content

Neurologmottagning

På neurologmottagningen möter du erfarna specialister som genomför diagnostik och initial behandling av neurologiska tillstånd, utan väntetid. Här kan du få hjälp om du till exempel besväras av migrän, krampanfall, yrsel eller kraftnedsättning. Vi hjälper dig med medicinsk bedömning, utredning och behandling inom allmän neurologi.

Vi tar emot patienter som till exempel upplever:

  • Förlångsammade rörelser
  • Huvudvärk så som spänningshuvudvärk och migrän
  • Kraftnedsättning
  • Krampanfall
  • Känselstörning
  • Yrsel

 

Lider du av migrän?

På Aleris Specialistvård Arkivgatan kan du med sjukvårdsförsäkring eller som privatbetalande träffa vår specialistläkare i neurologi Dag Encrantz om du lider av migrän. Dag behandlar migrän med injektioner som är en mycket effektiv behandlingsmetod. Behandlingarna mot migrän ges en gång var tredje månad.

Smärtlindringen kommer inte direkt. Förbättring kan efter första behandlingen ta 10-14 dagar. Vissa människor kanske inte upplever någon lindring med sin första uppsättning av injektioner. Utvärdering sker efter 4 behandlingar eftersom effekten ökar efter varje behandling.

 

Vi kan utföra prov med Lumbalpunktion (LP)

Lumbalpunktion är ett prov som tas från ryggmärgsvätskan som cirkulerar i och kring hjärnan och kring ryggmärgen i ryggmärgskanalen. Sådan provtagning kan vara till hjälp för att diagnostisera ett flertal sjukdomar i nervsystemet. Det kan gälla exempelvis infektioner, sjukdomar som MS och vissa typer av hjärnblödning. Även vid diagnostiken av demenssjukdomar så har lumbalpunktion fått en viktig betydelse.


Back to top