Skip to Content
Aleris Christinakliniken

Cancerspecialister med varmt mottagande utan väntetid

Våra behandlingar

Bröstcancerutredning

För dig som upplever en förändring av bröstet i form av en knöl, ojämnhet, indragen bröstvårta eller ömhet och känner oro för vad det kan vara erbjuder vi bröstcancerutredning.

Vi har inga väntetider utan du får direkt en kontakt med en våra bröstspecialister som undersöker dina bröst och lymfkörtlarna omkring brösten.

Varje läkartid är kopplad till en efterföljande mammografiundersökning i direkt anslutning till läkarbesöket. Vid behov utförs även ultraljud och cellprovtagning s.k. trippeldiagnostik.

Second opinion bekräftad cancerdiagnos

För dig som har fått en cancerdiagnos men vill ha rådgivning kring behandlingsalternativ.
Vi erbjuder second opinion för dig som är färdigutredd, genomgått en cancerutredning eller fått cancerbehandling inom ett flertal diagnoser.

Våra specialister i onkologi ger second opinion inom bröstcancer, prostatacancer, mage/tarm, lever, bukspottskörtel gallvägar och malignt melanom.

Behandling bröstcancer

För dig som genomgår cytostatikabehandling men vill ha ett extra personligt omhändertagande och samma specialistsjuksköterska genom hela behandlingen.
Här omhändertar vi även provtagningar och omläggningar efter bröstoperationer samt stödsamtal gällande cytostatikabehandling för våra cancerpatienter.

Behandling prostatacancer

För dig som har fått bekräftad prostatacancer och är aktuell för medicinsk behandling erbjuder vi ett personligt omhändertagande och samma specialistsjuksköterska genom hela behandlingen.

Behandling och uppföljning malignt melanom

För dig som diagnostiserats med malignt melanom eller förstadium till malignt melanom.
Vår specialist i onkologi ger råd om eventuell behandling och förslag på uppföljningsprogram.

Injektions- och infusionsbehandlingar på remiss

För dig som har behov av injektions- och infusionsbehandlingar på remiss från din läkare erbjuder vi ett personligt omhändertagande och samma specialistsjuksköterska genom hela behandlingen.

Vad är precisionsmedicin?

Precisionsmedicin innebär att vi utgår från varje patients genetiska information och anpassar utredning och behandling därefter.

Aleris Christinakliniken har ett väletablerat samarbete med Foundation Medicine inom Roche vars analyser identifierar genförändringar och biomarkörer i tumörens DNA. Dessa analyser ger oss viktig information om behandlingsalternativ för en så effektiv och individanpassad utredning och behandling som möjligt.

Patientinformation från Foundation Medicine (PDF)

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Christinakliniken Sabbatsbergs sjukhus

Olivecronas väg 5, Hiss punkt B, plan 3
113 61 Stockholm

Öppettider

Måndag till torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-12.00

Telefontider

Se ordinarie öppettider.

Vi ligger centralt i Stockholm med Odenplan som närmaste tunnelbane- och pendeltågstation (Citybanan). Buss 53 och 61 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsbergs Sjukhus.

Postadress:
Aleris Christinakliniken
Olivecronas väg 5, BOX 6401
113 82 Stockholm

symbol_nojda_100.png

“Bästa tänkbara vård och bemötande!
Kommer varmt rekommendera
Christinakliniken till andra.”

 

aleris-anna-maria hasselgren-häll_1200x700.jpg

Välkommen till Aleris Christinakliniken,

en onkologisk specialistmottagning med inriktning på bröstdiagnostik, behandling och uppföljning av bröstcancer. Hos oss får du ett personligt omhändertagande och direkt kontakt med specialist.

Vill du att vi kontaktar dig?

Aleris Christinakliniken tar emot privatbetalande samt patienter med sjukvårdsförsäkring. Lämna ditt namn och nummer så ringer vi upp dig snarast möjligt.

Namn

Telefonnummer

Enhetschef

Anna-Maria Hasselgren-Häll, Onkologisjuksköterska

Om sidan

Senast uppdaterad: 2022-12-13
Ansvarig: Anna-Maria Hasselgren-Häll, Enhetschef Aleris Christinakliniken
Granskare: Michael Szeps, medicinskt ansvarig
webbredaktionen@aleris.se

Back to top