Skip to Content

Aleris Elisabethsjukhuset

Till Aleris Elisabethsjukhuset är du som behöver specialistvård för ortopediska besvär välkommen. Vi tar emot patienter från hela landet. Hos oss är du som patient även välkommen att söka på egenremiss.

Elisabethsjukhuset_fasadhorn-806x407.jpg

Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Vi ligger centralt belägen i Uppsala i vackra lokaler. Här arbetar erfarna specialister som utför avancerad kirurgi tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal inom flera ortopediska områden, framförallt inom axel-, hand-, knä-, rygg- och fotkirurgi.

 

Elitidrottare eller motionär - vi finns här för dig

Vi hjälper idag ett flertal elitklubbar med idrottsskador: IK Sirius Fotboll, Sirius Innebandy och Sirius Bandy. Men vi hjälper även gärna dig som motionär när du drabbas av en idrottsskada.

 

Hög kvalitet

Vår verksamhet genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för förbättrad kvalitet inom alla områden. Det medicinska kvalitetsarbetet är av mycket hög klass och följs upp löpande genom bland annat rapportering till nationella kvalitetsregister så som nationella fotledsregistret.

 

Fritt val

Du har rätt till att utnyttja vårdgarantin eller fritt val från en annan region än Uppsala – hör av dig till oss så hjälper vi dig. Vi behöver remiss från din läkare alternativt att du fyller i en egenremiss och postar den till oss.

Läs mer under Så här kommer du till oss.

 

Patienter med sjukvårdsförsäkringar

Vi tar även emot patienter med sjukvårdsförsäkringar och samarbetar med de allra flesta försäkringsbolag. Tag kontakt med ditt försäkringsbolag så hjälper de dig att komma till oss.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

 

Vidareutbildning för ST-läkare och specialister

Vi erbjuder ST-tjänstgöring inom flera områden med speciell inriktning på artroskopisk kirurgi i framförallt axel och knäled.

Vi utbildar även inom proteskirurgi för axel och hand/handled.

Välkommen att kontakta oss.


elisabeth_reception1200x500.jpg

Bra att veta

Undrar du vad det kostar att komma till oss? Eller vill du framföra en synpunkt till någon av våra ansvariga? Här hittar du praktisk information och kontaktuppgifter.

Läs mer >

Elisabetsjukhuset1200x700.jpg

Så här kommer du till oss

Vi är ett högspecialiserat ortopediskt sjukhus som erbjuder hög specialistkompetens inom flera områden. Aleris Elisabethsjukhuset har avtal med Region Uppsala.

Läs mer >

idrottskademottagning806x407.jpg

Elitidrottare eller motionär - vi finns här för dig

Vi på Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har mycket god kompetens att diagnostisera din skada samt hålla dig aktiv även under din skada med hjälp av träning och rehabilitering.

Läs mer >

es_operationssal1200x500.jpg

Kvalitetsuppföljning och forskning

En av de mest besvärliga komplikationer efter ortopedisk kirurgi är infektioner.

Läs mer >

Back to top