Skip to Content

Företagsnyheter

Här kan du läsa mer om nyheter som gäller nya uppdrag och avtal, hur vi som företag bidrar till samhällsnyttan och förbättrad folkhälsa, samt verksamhetsförändringar


Invigning-obesitas-ES-500x4.jpg

Aleris Elisabethsjukhuset avlastar Akademiska sjukhuset med överviktskirurgi

Tidigt i pandemin svarade Aleris på regionernas behov att ställa om sin verksamhet för att möta det stora behovet av vård. Nu har Region Uppsala gett Aleris Elisabethsjukhuset i uppdrag att avlasta Akademiska sjukhuset med överviktskirurgi.

Läs mer >

Koncernchef i Aleris Sofia Palmquist

Aleris koncernchef Sofia Palmquist tar plats i Vårdföretagarnas styrelse

Sofia Palmquist, koncernchef och verkställande direktör för Aleris Group, har valts in i Vårdföretagarnas styrelse, Sveriges ledande organisation för vård- och omsorgsgivare.

Läs mer >

Stelpa-webb-.jpg

STELPA och dokumentation via läsplatta återigen nominerat till ett pris!

STELPA-verktyget som används inom Aleris Närsjukvård, ett uppskattat verktyg för dokumentation, har blivit nominerad till Göta-priset. STELPA är då ett av fem nominerade finalister som på något sätt bidrar till ett bättre nyttjande av vår välfärdskassa.

Läs mer >

voxnadalen-feb-blockview.jpg

Aleris Hälsocentral Voxnadalen bäst i regionen i år igen

I den nationella patientenkäten får Sveriges patienter varje år möjlighet att säga sitt om hur nöjda de är med sina upplevelser från hälso- och sjukvården. Aleris Hälsocentral i Voxnadalen toppar återigen listan över mest uppskattade vårdcentraler i Region Gävleborg.

Läs mer >

elisabetsjukhuset-1080.jpg

Pandemin vässade samarbete mellan sjukhus i Uppsala

Pandemin har satt stor press på den svenska vården och under en period var Uppsala en av de hårdast drabbade regionerna. En kris som tvingade fram nya lösningar och fördjupade samarbetet mellan två av regionens sjukhus.

Läs mer >

jakob_block_i_hkp.jpg

20-12-22 Så stöttar Aleris covidvården under andra vågen

Aleris ställer nu om sin organisation för att stötta akutvården i Region Stockholm under pandemins andra våg.

Läs mer om hur Aleris agerar >

2017-11-16_Aleris_Ultraljud_Solna_188.jpg

Vilket stöd ger Aleris till regionerna i covidvården?

Vi gör vad vi kan för att avlasta regionernas sjukhus. Aleris utgör redan en viktig del av akutsjukvården, främst i Stockholm.

Läs mer >

LOGO2.jpg

Stort dataintrång i Finland – är mina uppgifter säkra hos Aleris?

En av veckans stora nyheter är det omfattande dataläckaget hos det finska psykiatriföretaget Vastaamo. Patientjournaler har lagts ut på Dark Web och både vårdföretaget och patienter har pressats på pengar. Vi på Aleris tar den här typen av säkerhetshot på stort allvar. Aleris IT-säkerhetsexpert Daniel Riddarvinge förklarar vad vi gör för att skydda dina patientuppgifter.

Aleris IT-säkerhetsexpert Daniel Riddarvinge förklarar vad vi gör för att skydda dina patientuppgifter. >

kö_ block.jpg

Hälften så många planerade operationer i Stockholm i år

Enligt en ny rapport från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm var de planerade operationerna bara hälften så många mellan mars och juni i år som under samma period förra året. Men det finns hjälp att få för många av de som väntar.

Läs mer >

Sjuksköterska Aleris hero_.jpg

Ingen ska behöva vänta på nödvändig vård i onödan.

Vi på Aleris mobiliserar nu för att kunna hjälpa dig. Vi finns här för alla er som har fått vänta!

Läs mer >

ny ledning_.jpg

Ny ledning för Aleris Sjukvård

Johan Färnstrand, idag regiondirektör vid Region Gävleborg, tillträder som ny chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och verkställande direktör för Aleris Sjukvård AB den 1 september. Cecilia Halvars Öhrnell och Efva Lagerstedt blir biträdande chefer för Aleris Sjukvård i Sverige.

Läs mer >

Elisabetsjukhuset.jpg

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Aleris får fortsatt förtroende att bedriva sin uppskattade verksamhet inom axel- och knäkirurgi, handkirurgi och ryggkirurgi, på Elisabethsjukhuset i Uppsala. Vårdföretaget erbjuder vård vid Elisabetsjukhuset sedan femton år och har nu fått nya avtal inom samtliga sökta områden i Region Uppsalas upphandling inom ortopedi.

Läs mer >

RKS på FB.jpg

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs läggs ned

Aleris har beslutat att säga upp Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs (RKS) avtal med Region Stockholm inom vårdval ryggkirurgi. Det innebär att RKS avvecklas och att verksamheten stänger helt i januari 2021. Bakgrunden är en ansträngd ekonomi och tuff konkurrens om patienterna.

Läs Pressmeddelande >

logo_blockview.png

Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

I dagsläget är det bara den icke-akuta operationsverksamheten i Region Stockholm som berörs av omställningen. Alla våra mottagningar och röntgen är öppna som vanligt tillsvidare. De patienter som inte blir kontaktade ska alltså komma till sina besök som vanligt. Vi kommer även att fortsätta med planerade ögonoperationer eftersom de inte kräver narkos. I övriga landet fortgår verksamheten som vanligt tillsvidare.

Läs mer >

Back to top