Skip to Content

Företagsnyheter

Här kan du läsa mer om nyheter som gäller nya uppdrag och avtal, hur vi som företag bidrar till samhällsnyttan och förbättrad folkhälsa, samt verksamhetsförändringar


Stort dataintrång i Finland – är mina uppgifter säkra hos Aleris?

Stort dataintrång i Finland – är mina uppgifter säkra hos Aleris?

En av veckans stora nyheter är det omfattande dataläckaget hos det finska psykiatriföretaget Vastaamo. Patientjournaler har lagts ut på Dark Web och både vårdföretaget och patienter har pressats på pengar. Vi på Aleris tar den här typen av säkerhetshot på stort allvar. Aleris IT-säkerhetsexpert Daniel Riddarvinge förklarar vad vi gör för att skydda dina patientuppgifter.

Aleris IT-säkerhetsexpert Daniel Riddarvinge förklarar vad vi gör för att skydda dina patientuppgifter. >

Hälften så många planerade operationer i Stockholm i år

Hälften så många planerade operationer i Stockholm i år

Enligt en ny rapport från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm var de planerade operationerna bara hälften så många mellan mars och juni i år som under samma period förra året. Men det finns hjälp att få för många av de som väntar.

Läs mer >

Vi finns här för alla er som har fått vänta!

Ingen ska behöva vänta på nödvändig vård i onödan.

Vi på Aleris mobiliserar nu för att kunna hjälpa dig. Vi finns här för alla er som har fått vänta!

Läs mer >

Ny ledning för Aleris Sjukvård

Ny ledning för Aleris Sjukvård

Johan Färnstrand, idag regiondirektör vid Region Gävleborg, tillträder som ny chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och verkställande direktör för Aleris Sjukvård AB den 1 september. Cecilia Halvars Öhrnell och Efva Lagerstedt blir biträdande chefer för Aleris Sjukvård i Sverige.

Läs mer >

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Aleris får fortsatt förtroende att bedriva sin uppskattade verksamhet inom axel- och knäkirurgi, handkirurgi och ryggkirurgi, på Elisabethsjukhuset i Uppsala. Vårdföretaget erbjuder vård vid Elisabetsjukhuset sedan femton år och har nu fått nya avtal inom samtliga sökta områden i Region Uppsalas upphandling inom ortopedi.

Läs mer >

2020-05-15 Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs läggs ned

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs läggs ned

Aleris har beslutat att säga upp Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs (RKS) avtal med Region Stockholm inom vårdval ryggkirurgi. Det innebär att RKS avvecklas och att verksamheten stänger helt i januari 2021. Bakgrunden är en ansträngd ekonomi och tuff konkurrens om patienterna.

Läs Pressmeddelande >

2020-03-26 Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

I dagsläget är det bara den icke-akuta operationsverksamheten i Region Stockholm som berörs av omställningen. Alla våra mottagningar och röntgen är öppna som vanligt tillsvidare. De patienter som inte blir kontaktade ska alltså komma till sina besök som vanligt. Vi kommer även att fortsätta med planerade ögonoperationer eftersom de inte kräver narkos. I övriga landet fortgår verksamheten som vanligt tillsvidare.

Läs mer >

Back to top