Aleris etablerar boende för äldre i Spånga

Under första kvartalet 2021 får Spånga ett nytt vård- och omsorgsboende med 76 lägenheter.

Aleris vård- och omsorgsboende i Spånga kommer att finnas i moderna och fräscha lokaler. Från den stora takterrassen i söderläge är utsikten enastående och i den upphöjda innergården finns vandringsslingor och sittgrupper för daglig aktivitet och vila. Boendet kommer att ha närhet till dagligvaruhandel samt till buss- och tågstation.

Aleris vård- och omsorgsboenden har utformats genom att vi lyssnat på de äldre. Utifrån detta lovar vi de äldre som bor hos oss fyra saker:

  • En omsorg som alltid utgår från den äldres behov, önskemål och förutsättningar.
  • Måltidsstunder som förutom god och näringsrik mat erbjuder gemenskap och trevlig samvaro.
  • Möjlighet att delta i en aktivitet eller komma ut i friska luften varje dag.
  • Ny modern teknik som skapar trygghet och som förebygger fall. Självklart har de äldre tillgång till surfplatta.

– Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ser positivt på att det uppförs ett nytt äldreboende i stadsdelen. Medborgarna har efterfrågat vård- och omsorgsboende i Spånga under flera år och det är glädjande att det nu finns en tidsplan för uppförandet. Det är av största vikt att våra äldre har en god livskvalitet och kan känna sig trygga. Där boendelösningar baseras på de äldres behov av kvalitativt god och tillgänglig inne- och utomhusmiljö, säger Margareta Ericson, avdelningschef för äldre, funktionsnedsättning och psykisk ohälsa i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

– Boendet i Spånga blir ett hem för de äldre där de kommer att ha det tryggt och bra. För den som vill vara aktiv kommer det att finnas möjligheter till det, liksom att det kommer finnas möjlighet att ha det lugnt och skönt för den som väljer det, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris Omsorg.

Aleris skapar vård- och omsorgsboendet i Spånga i samarbete med Magnolia Bostad.

Frågor och svar om Aleris boende i Spånga

När öppnar boendet?
Beräknad öppning under första kvartalet 2021

Var kommer det att ligga?
På Bromstensvägen

Hur gör man om man är intresserad av att bo på Aleris boende i Spånga?
För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Spånga/Stockholm kan du läsa mer här: http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Aldreomsorg/

Ytterligare information

För ytterligare information, vänligen kontakta: Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris, 0706-827123