Skip to Content

Patient hos Aleris

Här hittar du information om remisser, patientavgifter, vårdval och annat som är viktigt när du söker vård hos Aleris. Hos oss kan du träffa specialister både på en mottagning och online. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.


Patientavgifter

Patientavgifter

Aleris arbetar på uppdrag av regionerna och deras patientavgifter och frikort gäller. Patientavgiften varierar beroende på vilken typ av vård du söker.

Läs mer >

Behövs remiss?

Behövs remiss?

Remissrutiner varierar mellan regioner och vårdenheter. Variationen beror bland annat på att avtalen med uppdragsgivare ser olika ut.

Läs mer >


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Vårdgaranti

Vårdgaranti

Vårdgaranti innebär att man ska få vård inom en viss tid. Från och med att du tillsammans med vårdpersonal beslutat att du ska komma till vårdcentralen eller få en behandling, anger vårdgarantin hur länge du som längst ska behöva vänta.

Läs mer >

Spärra din journal

Spärra din journal

För att spärra din journal behöver du ett skriftligt intyg. Du kan närsomhelst häva spärren du begärt i din journal.

Läs mer >

Information till dig som har skyddade personuppgifter i Region Stockholm

Skyddade personuppgifter i Region Stockholm (Take Care)

I Stockholm ingår Aleris i sammanhållen journalföring i det regiongemensamma datajournalsystem (TakeCare). Detta innebär att olika vårdgivare kan ha direktåtkomst till dina journaler hos varandra. Här kan du läsa om hur detta påverkar dig som har skyddade personuppgifter.

Läs mer >

Vissa prover sparas i en biobank

Biobank - till dig som lämnar prov

Som patient behöver du ofta lämna prover, till exempel blodprov eller vävnadsprov. Prover tas också vid de hälsokontroller som landstinget erbjuder. Vissa prover sparas rutinmässigt i en så kallad biobank.

Läs mer >

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål

Vi på Aleris vill att du ska känna dig nöjd med ditt besök hos oss. Därför är vi glada för din återkoppling eftersom den hjälper oss i vår fortsatta utveckling av verksamheten.

Läs mer >

Karta över Sverige.

Kontakta Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata specialistvårdsföretag. I Sverige hjälper vi dig från Umeå i norr till Malmö i söder.

Hitta din enhet
Back to top