Några av våra medarbetare
Våra medarbetare på mottagningen har lång och bred erfarenhet av ätstörningar, behandling och forskning. Tillsammans har vi en stor kunskap om området och en särskilt stor önskan om att kunna hjälpa den som upplever sig ha problem inom detta område.
Erika Nyman Carlsson, disputerad medicine doktor inom ätstörning med erfarenhet av ätstörningar och behandling sedan 2006. Är medförfattare till boken ”När det hälsosamma bli ohälsosamt” och har arbetat med att implementera evidensbaserad behandling inom specialiserad ätstörningsvård i Sverige.
Lauri Nevonen, docent och VD för Aleris Psykiatri. Har arbetat med ätstörningar i mer än 20 år och bedrivit forskning inom området.
Anna-Maria af Sandeberg, specialistläkare i psykiatri med många års erfarenhet av att driva specialiserad ätstörningsvård och behandla patienter.
Jesper Enander, psykolog, med. dr. och verksamhetschef för Aleris Psykiatri. Jesper har lång erfarenhet inom både barn- och vuxenpsykiatrin samt forskar om negativ kroppsuppfattning och dysmorfofobi vid Karolinska Institutet
Karolin Lindberg är legitimerad psykolog och psykoterapeut med lång erfarenhet av behandling och bedömning av ätstörningar. Karolin föreläser även inom ätstörningsområdet.
Vår filosofi
Ätstörningar och ätproblem är ett stort problem i vårt samhälle idag. Många söker inte hjälp i tid och utbudet av kvalitativ ätstörningsbehandling är begränsat. Vår filosofi är att bedriva högkvalitativ och evidensbaserad vård som anpassas individuellt efter varje patient. Vi vet att man kan få bra hjälp och att det går att bli fri och leva ett bra liv utan ätstörda tankar och beteenden. Vi har träffat många som tagit sig igenom denna problematik och lever ett bra liv som inte är begränsat av negativa tankar om kroppen, maten och vikten.
Hos oss är alla välkomna. Du ska känna dig välkommen hos oss och vi kommer göra vårt bästa för att du ska känna dig trygg och att vi tillsammans kan skapa en behandlingsplan för dig som du känner dig delaktig i och tror på.
Vår behandlingsmodell
Vi arbetar utifrån kognitiv beteendeterapi med en särskilt anpassad metod för ätstörningar (KBT-E).
Aleris Ätstörning
Upplever du att du, eller ditt barn, har en komplicerad relation till mat?