Skip to Content

Ryggkirurgi

Aleris har erfarna och duktiga ryggkirurger med specialistkompetens på att behandla akuta och kroniska ryggsmärtor.

Du kan oftast komma till oss via en remiss från din husläkare. Du kan själv påverka vart din remiss ska skickas. Vi tar även emot privatbetalande patienter. Du som har en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar ditt försäkringsbolag.

När du har fått tid hos oss blir du undersökt av en kirurg med specialistkompetens på området. Kirurgen ställer en diagnos som baserar sig på din berättelse, en undersökning samt vid behov röntgen och MR-bilder. När diagnosen är klar föreslås en behandling som kan bestå av operation, sjukgymnastik och/eller medicin.

Om ryggproblem

Ryggsmärtor är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning, och många patienter går alltför länge innan de får en förklaring till sina problem. Det finns ett klart samband mellan resultatet och hur lång tid man går sjukskriven; färre kommer tillbaka i arbete efter en lång tids sjukskrivning. Det är därför viktigt att få sina problem undersöka så tidigt så möjligt.

Varför en operation?

Anledningen till operation av ryggproblem är att avlasta tryck på nerver och därmed ge smärtlindring och möjlighet att återfå tappad muskelkraft.

Ryggsmärtorna minskar många gånger efter ryggoperationen men det är i första hand nervsmärtor i benen som är målet för ingreppen. Smärtlindring uppnås oftast på en gång medan det kan ta veckor eller månader att få tillbaka styrkan i musklerna. Resultaten efter ryggkirurgi är som regel väldigt goda när det föregås av grundliga undersökningar.

Välkommen att kontakta oss.


Back to top