Impotens
Erektil dysfunktion
Erektionsproblem kan ha många orsaker. Det kan handla om stress, nervositet eller sjukdom. Även vissa behandlingar, läkemedel eller operationer, kan påverka förmågan att få och behålla stånd.
Manlig sterilisering, vasektomi är litet ingrepp. I Sverige är det över 3000 män per år som gör detta ingrepp. Syftet med manlig sterilisering, vasektomi, är att göra mannen permanent ofruktsam. Det är ett ingrepp som är effektivt till näst intill 100% och som inte påverkar den sexuella förmågan eftersom ingreppet inte påverkar produktion av det manliga könshormonet testosteron.
Vasektomi sker i lokalbedövning eller under narkos. Operationen tar max 30 minuter. Information om förberedelser inför operationen kommer du att få i din kallelse. Redan dagen efter operationen kan du duscha som vanligt och använda tvål och vatten.
Efter operationen kan en viss irritation kännas i urinröret och någon gång förekommer blodtillblandning och annan missfärgning av urinen och sperman. Detta är inget tecken på sjukdom.
Tänk på att du är inte steril direkt efter operationen. Cirka tre veckor efter 3-månadersprovet får du ett brev som bekräftar om du är steril. Fram till dess måste du använda annat skydd mot graviditet.
Som vid alla ingrepp finns risk för komplikationer. Främst är det blödning och infektion som kan inträffa. Risken för blödning beror på att det finns rikligt med blodkärl i pungen och dess skinn. Blödning inträffar isåfall det första dygnet. Infektion yttrar sig som värk och ömhet, eventuellt med feber. För att få sterilisera sig ska man enligt steriliseringslag vara 25 år. Är man mellan 18 och 25 år kan man söka ett särskilt tillstånd hos Socialstyrelsen.
För dig som privatkund erbjuder vi en paketlösning med läkarbesök, operation och två efterföljande spermieprov. Välkommen att kontakta oss för pris och bokning.
Urinläckage - Svårt att hålla tätt
Urininkontinens är vanligt hos både män och kvinnor. Urinläckage kan vara kopplat till ansträngning eller att ha svårt att tömma urinblåsan helt. Olika sorters inkontinens kräver olika behandlingar.
Cystoskopi innebär att läkaren med ett smalt optiskt instrument undersöker urinrör och urinblåsa.
De vanligaste ingreppen i förhuden är operationer för kort sträng under ollonet och trång förhud.
Om den översta delen av bråcket vid bukhålan har blivit så trång att en del av tarmen inte kan falla ner i bråcksäcken, fylls bråcket ofta ut av vätska som normalt finns i bukhålan. Barnet har då ett så kallat vattenbråck, hydrocele.