Impotens
Erektil dysfunktion
Erektionsproblem kan ha många orsaker. Det kan handla om stress, nervositet eller sjukdom. Även vissa behandlingar, läkemedel eller operationer, kan påverka förmågan att få och behålla stånd.
Det finns olika typer av undersökningar som kan visa om du har cancer och om den i så fall har spridit sig utanför urinblåsan. Vi utreder och behandlar cancer i urinblåsan. Du kan komma till oss direkt eller med remiss från din vårdcentral.
Vi arbetar efter ”standardiserat vårdförlopp” inom bland annat urinblåse- och urinvägscancer. Detta innebär att vid misstanke cancer ska undersökningarna göras i en viss ordning och inom en viss tid oavsett vem du är eller var du bor. Det går ofta fort att få kallelser till undersökningar i ett standardiserat vårdförlopp.
Alla som får urinblåsecancer behöver bli opererade med en metod som kallas TUR-B där tumören tas bort med ett så kallat cystoskop. Du är sövd eller har en ryggbedövning under ingreppet. Ibland räcker den operationen och ibland behövs ytterligare behandling. Vi opererar i dagkirurgi, det vill säga du får gå hem samma dag som du blir opererad.
En del av vårt utbud ingår i den offentligt finansierade vården. Andra delar är tillgängliga för dig som är privatbetalande eller har privat sjukvårdsförsäkring. Läs mer på respektive behandling och enhet.
Urinläckage - Svårt att hålla tätt
Urininkontinens är vanligt hos både män och kvinnor. Urinläckage kan vara kopplat till ansträngning eller att ha svårt att tömma urinblåsan helt. Olika sorters inkontinens kräver olika behandlingar.
Cystoskopi innebär att läkaren med ett smalt optiskt instrument undersöker urinrör och urinblåsa.
De vanligaste ingreppen i förhuden är operationer för kort sträng under ollonet och trång förhud.
Spermatocele
Spermiecysta är en utbuktning på den flera meter långa gång som utgör bitestikeln. Dessa cystor är helt ofarliga men kan ibland bli så stora att de ger tyngdkänsla eller utgör ett utrymmesproblem mellan benen.
En sterilisering är ett mindre kirurgiskt ingrepp som innebär ett säkert skydd mot oönskade graviditeter resten av livet. En sterilisering påverkar inte den sexuella förmågan och skyddar inte mot könssjukdomar.