Impotens
Erektil dysfunktion
Erektionsproblem kan ha många orsaker. Det kan handla om stress, nervositet eller sjukdom. Även vissa behandlingar, läkemedel eller operationer, kan påverka förmågan att få och behålla stånd.
Vid besök hos uroterapeuten görs en kartläggning av ditt problem. Du får även information om urinvägarnas och underlivets anatomi och fysiologi vilket ökar din kunskap om ditt problem.
Uroterapeuten kan både utföra behandling och ge dig rådgivning och vägledning om till exempel blåsträning och bäckenbottenträning, akupunktur, självkateterisering eller prova ut och förskriva hjälpmedel.
Du behöver ingen remiss för att komma till oss. Men för att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre och prioritera ditt ärende korrekt är det bra om din husläkare eller annan läkare skickar en remiss. Ring oss gärna för att få råd eller boka tid.
En del av vårt utbud ingår i den offentligt finansierade vården. Andra delar är tillgängliga för dig som är privatbetalande eller har privat sjukvårdsförsäkring. Läs mer på respektive behandling och enhet.
Urinläckage - Svårt att hålla tätt
Urininkontinens är vanligt hos både män och kvinnor. Urinläckage kan vara kopplat till ansträngning eller att ha svårt att tömma urinblåsan helt. Olika sorters inkontinens kräver olika behandlingar.
Cystoskopi innebär att läkaren med ett smalt optiskt instrument undersöker urinrör och urinblåsa.
De vanligaste ingreppen i förhuden är operationer för kort sträng under ollonet och trång förhud.
En sterilisering är ett mindre kirurgiskt ingrepp som innebär ett säkert skydd mot oönskade graviditeter resten av livet. En sterilisering påverkar inte den sexuella förmågan och skyddar inte mot könssjukdomar.
Om den översta delen av bråcket vid bukhålan har blivit så trång att en del av tarmen inte kan falla ner i bråcksäcken, fylls bråcket ofta ut av vätska som normalt finns i bukhålan. Barnet har då ett så kallat vattenbråck, hydrocele.