Skip to Content

Coronaviruset- uppdatering

Aleris agerande i relation till Covid- 19 och pågende pandemi

Här finner du kontinuerligt uppdaterad information för dig som patient, anhörig eller allmänt undrar hur du bör agera just nu under rådande pandemi.

Region Stockholm planerar nu för katastrofläge och förbereder sig för att flerdubbla antalet intensivvårdsplatser. Aleris stängt ner alla planerade operationer i Stockholm som kräver narkos. Detta för att kunna föra överpersonal till den akuta Covid-19-vården i Stockholm. Vi har även en operationssal igång på Sabbatsberg för akuta operationer.

I dagsläget är det bara den icke-akuta operationsverksamheten i Region Stockholm som berörs av omställningen. I övriga landet har vi öppet som vanligt, i Stockholm är alla våra mottagningar och röntgen öppna tillsvidare. De patienter som inte blir kontaktade ska alltså komma till sina besök som vanligt.

För dig som behöver vård och inte kan komma till oss erbjuder vi på vissa mottagningar att du kan ha ditt besök online.

Vi på Aleris har sedan Covid- 19 utbrottet gjort vad vi har kunnat för att hjälpa till att stoppa smittspridningen och skydda våra patienter. Vi har nationellt infört besöksförbud och restriktioner för anhöriga och har sedan ett tag tillbaka ställt in alla operationer inom estetisk kirurgi samt kosmetiska behandlingar tillsvidare. Detta gjordes för att kunna överföra både skyddsutrustning och kapacitet till verksamheter med högre medicinsk prioritet.

Våra chefsläkare Bo Whilborg och Jakob Johansson svarar på era frågor kring Covid-19 och hur vi på Aleris agerar utifrån situationen och myndigheternas rekommendationer. Du som tillhör eller har en nära anhörig som tillhör en riskgrupp får svar på vanliga frågor och råd av våra specialister. Här hittar du även uppdaterad information inför ditt besök på Aleris.
I går, torsdag, kom beskedet att Region Stockholm behöver vårdpersonal. Så i dag går 50 frivilliga anestesiläkare, anestesisjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor och operationssköterskor från Aleris en snabbutbildning på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge för att på måndag börja att arbeta åt regionen.

– Vi vet inte var de kommer att placeras. Vi vet bara att de i eftermiddag får en snabbutbildning och sedan kommer Region Stockholm och Karolinska Huddinge att styra över dem, säger Jakob Johansson, chefläkare hos Aleris

Läs hela artikeln i Dagens Media

Mitt besök på Aleris

Mitt besök på Aleris

Ska du besöka Aleris? Boka, avboka eller fölaj med någon? Här svara vi på de vanligaste frågorna.

Vanliga frågor och svar inför ditt besök hos oss >

Vanliga frågor& svar

Vanliga frågor& svar

Chefsläkare Bo Whilborg och Jakob Johansson svarar på de mest frekvent ställda frågorna just nu kring Coronasmitta.

Frågor & Svar kring Coronaviruset >

Smittrisk

Smittrisk

Vi har samlat tips på hur du kan minska risken att bli smittad och att smitta andra.

Aleris tips för att minska smittrisk >

Jag tillhör riskgrupp- vad betyder det för mitt besök med vården

Riskgrupp

Jag tillhör riskgrupp- vad betyder det för mig? Här får du uppdaterad information för dig som tillhör eller har en nära anhörig. Våra specialister svara på de mest frekvent ställda frågorna just nu.

Frågor & svar för riskgrupp >

2020-03-26 Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

2020-03-26 Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

I dagsläget är det bara den icke-akuta operationsverksamheten i Region Stockholm som berörs av omställningen. Alla våra mottagningar och röntgen är öppna som vanligt tillsvidare. De patienter som inte blir kontaktade ska alltså komma till sina besök som vanligt. Vi kommer även att fortsätta med planerade ögonoperationer eftersom de inte kräver narkos. I övriga landet fortgår verksamheten som vanligt tillsvidare.

Läs mer >

Aleris börjar erbjuda digitala läkarbesök

Aleris börjar erbjuda digitala läkarbesök

Aleris Sports Medicine är först ut med att erbjuda digitala läkarbesök till sina patienter. Detta för att minska risken för smittspridning och för att patienter i riskgrupper i behov av läkarvård eller rehabilitering ska kunna fortsätta med sina vårdkontakter utan att riskera smitta.

Läs mer om vårdbesök online >

2020-03-25 All planerad vård kommer inom kort att skjutas upp i Stockholm

2020-03-25 All planerad vård kommer inom kort att skjutas upp i Stockholm

Region Stockholm har precis meddelat att all planerad vård i länet ska skjutas upp. Det innebär att all vår personal kommer att finnas tillgänglig för att gå in och stötta där det behövs mest i den akuta vården under en period framöver.

Läs mer >

2020-03-20 Aleris stänger estetisk verksamhet

2020-03-20 Aleris stänger estetisk verksamhet

Alla operationer inom estetisk kirurgi samt kosmetiska behandlingar ställs in tillsvidare.

Läs mer om estetisk verksamhet >

2020-03-16 Aleris ställer om för att stötta den offentliga vården

2020-03-16 Hur Aleris hjälper till

Viktigt nu är att stoppa smittspridningen. Vi ser över vår verksamhet för att se hur vi kan ställa om för att stötta den offentliga vården.

Detta gör vi på Aleris just nu >

Press

Press

Frågor kring Aleris generellt och Aleris ställningstagande specifikt med anledning av Coronavirusets utveckling.

kontakta pressansvarig Sara Leffler Morge >

Back to top