Doktor 24

Hos Aleris samarbetspartner Doktor24 kan du få hjälp med alla besvär av erfarna läkare på en tid och plats som passar dig. Det enda som behövs är en mobil eller dator, internetuppkoppling och mobilt bankID.

Aleris samarbetar med Doktor24 som erbjuder vård online via en app och doktor24.se. Du kan vända dig till Doktor24 med många besvär men vissa lämpar sig bättre för onlinebesök, till exempel urinvägsinfektion, hudbesvär och psykiska problem.

- Många gånger räcker det att beskriva sina symtom för en läkare för att kunna ställa en diagnos. Ibland behöver man ta ett prov för att säkert veta vad problemet är, då erbjuder vi provtagning hos Aleris. Oavsett vilken sjukdom man har hjälper vi patienten att hamna rätt från början, säger Tobias Perdahl, verksamhetschef på Doktor24.

Upptäck fördelarna med vård online

Digitala vårdtjänster möjliggör vård oavsett när du behöver det och var du befinner dig. Hos Doktor24 kan du oftast få en läkartid inom 10 minuter och du kan stanna kvar hemma och vila framför datorn eller mobilen i väntan på ditt läkarbesök.

- Det ska vara lätt att ta nästa steg till att bli frisk. Doktor24 kan göra resan enklare genom att hjälpa patienten hela vägen, även när besvären inte går att lösa online, till exempel med tidsbokning eller remiss. Därför är det en självklarhet att samarbeta med Aleris och den fysiska vården, säger Tobias.

Sök vård direkt via Doktor24.

Så funkar det

1. Starta chatten
Börja med att ange ditt besvär i appen eller på doktor24.se och svara på frågor i chatten.
2. Bli guidad
Utifrån dina svar blir du guidad till rätt vård direkt. Du kan antingen träffa en läkare online eller få hjälp att hitta tid på en av Aleris vårdcentraler om det behövs.
3. Betala
Ett läkarbesök online kostar 250 kr, men är gratis för barn och unga från 1-20 år och för dig med frikort. Att boka tid på vårdcentral är gratis hos oss och betalas som vanligt när besöket genomförs.

Om du inte kan få hjälp online

Många ärenden går bra att lösa online, men ibland behövs en fysisk undersökning. Om du blir rekommenderad att uppsöka vårdcentral för dina besvär kan du direkt boka tid på en av Aleris vårdcentraler nära dig. Då betalar du inte för läkarbesöket online.