Skip to Content

Stefan Sandberg

Specialist i allmänkirurgi

Stefan Sandberg har många års erfarenhet inom kirurgi. Stefan har arbetat inom kirurgin sedan 90-talet och hans huvudfokus ligger på operationer av hudförändringar, ljumskbråck, navelbråck samt anala sjukdomar och besvär.

Stefans specialintresse är anorektala åkommor som t ex hemorrojder, analfissur och analinkontinens samt analfistlar. Har erfarenhet av buk- och tarmkirurgi samt utredning av grov- och ändtarmscancer och dagkirurgi sedan många år. 

Innan Stefan kom till Aleris arbetade han på kirurgkliniken St Michaels hospital Toronto, Kanada. Före Kanade arbetade han vid Danderyds Sjukhus. 

Han har också ett stort utbildningsintresse och har i många år undervisat blivande läkare och blivande kirurger i Sverige och utomlands samt föreläst på nationella och internationella utbildningskurser för kirurger och blivande läkare. Han har även en tid varit ansvarig för AT-läkarnas utbildning på kirurgen Danderyds sjukhus .

"Jag tycker det är viktigt att man lyssnar på patienten. Låter patienten få tid att förklara. Viktigt att ge förtroende. Detta ger en bättre bedömning och undersökning av patienten, som leder till snabbare adekvat behandling och tillfrisknande".

Stefan Sandberg


Back to top