Övervikt

Träning - övervikt aleris

Behandling vid övervikt

Aleris kan hjälpa dig som vill ta tag i din övervikt. Vi har erfarna dietister och terapeuter på våra vårdcentraler och rehabenheter. Om du har prövat allt och uppfyller ditt landstings kriterier för överviktsoperation kan Gastric bypass eller Gastric sleeve vara ett alternativ.

De flesta vet att mat och motion har en avgörande betydelse för hälsan och välbefinnandet. Men för den som man väger för mycket eller behöver komma igång med motion så är ofta ett stöd ovärderligt. Aleris dietister har stor kunskap och kan ge dig bra kostråd som kan hjälpa dig att bli frisk eller förebygga sjukdomar. 

Räkna ut ditt BMI

Det vanligaste sättet att ta reda på om man är överviktig är att använda sig av måttet BMI, body mass index, som bygger på förhållandet mellan längd och vikt.
Här kan du räkna ut ditt BMI för att ta reda på om du behöver göra någon förändring i din livsstil.

Hälsoundersökning

Du kan också göra en hälsoundersökning där de viktigaste funktionerna i din kropp gås igenom. Utifrån resultaten får du sedan rekommendationer om hur du kan gå vidare för att förbättra eller bibehålla en god hälsa.

För dig som provat allt

För dig som provat allt och uppfyller ditt landstings kriterier för en överviktsoperation kan Gastric bypass eller Gastric sleeve vara ett bra alternativ. Operationen ger god och varaktig viktminskning.

Aleris erbjuder även överviktsoperationer i privat regi i Malmö och i Stockholm.

Till toppen av sidan