Skip to Content

Aleris Christinakliniken vid Sophiahemmet

Aleris Christinakliniken är en onkologisk specialistmottagning med inriktning på bröstdiagnostik, behandling och uppföljning av bröstcancer. Vi utför trippeldiagnostik för bästa resultat. Här finns också ett flertal läkare som erbjuder specialistbedömning och second opinion inom andra cancersjukdomar.

Christinakliniken har funnit sedan 1983 och finns på Sophiahemmet i Stockholm. Sedan hösten 2017 är Christinakliniken en del av Aleris.

Våra ledord är kontinuitet och tillgänglighet. Vi vill ge alla patienter ett personligt omhändertagande i en lugn atmosfär. Du träffar alltid samma vårdpersonal vid besök och behandling. Alla tjänstgörande läkare är specialister i onkologi och mottagningen är bemannad med onkologisjuksköterskor.

Så kommer du till oss

Vi tar emot försäkringspatienter oc privatbetalande patienter.

Har du en privat sjukvårdsförsäkring, kontakthar du ditt försäkringsbolag för att boka tid. Är du privatbetalande är du välkommen och ringa oss för mer information eller för att boka en tid.

Hitta till oss

Kommunikationerna hit är goda. Med tunnelbana till Tekniska Högskolan alternativt Roslagsbanan eller buss till Östra Station.

Det är ont om P-platser på Sophiahemmet så vi rekommenderar alla våra patienter att ordna med skjuts, ta taxi, eller använda kommunala transportmedel. Om du inte kan ordna transport utan tar egen bil, kom i god tid då det tyvärr kan vara svårt att hitta P-plats.

Christinakliniken finns i hus L, ingång L1, plan 2.

Via Hus O. Ta hiss i Hus O till plan 2. Fortsätt i förbindelsegång till hiss i Hus L.

Sophiahemmet_webbkarta_hus_lo [1]400x400.png

 

Tillgänglighetskarta Sophiahemmet [1]400x565.png

Journaler

Du äger rätt till din egen journal och kan begära kopior på den. Kontakta oss om du önskar kopia på din journal.

Alla dina uppgifter skyddas av Patientdatalagen. Kontakta oss på Aleris Christinakliniken för information om sammanhållen journalföring.

Du har rätt att säga nej till sammanhållen journalföring och det ska du i så fall meddela din patientansvariga läkare. Vill du spärra hela eller delar av din journal, kontakta oss. Det innebär att uppgifterna spärras för andra vårdgivare. Föräldrar kan inte spärra sitt barns journal.

Välkommen att kontakta oss.


Pernilla Östberg

Leg. sjuksköterska

Michael Szeps

Legitimerad läkare, specialist i onkologi. Medicinsk ansvarig läkare.

Särskild inriktning: Bröstcancer

Nils Wilking

Legitimerad läkare, docent och specialist i onkologi

Annika Landegren

Leg. sjuksköterska, bröstkirurgi

Lotta Johansson

Undersköterska

Anna-Maria Hasselgren- Häll

Enhetschef och Onkologisjuksköterska

anna-maria.hasselgren-hall@aleris.se


Immunterapi vid cancer

Immunterapi är ett samlingsbegrepp för läkemedel som stimulerar kroppens eget immunförsvar till att angripa cancercellerna.

Läs mer >

Back to top