Skip to Content

Vaccination och Resemedicin

Vaccination

På Aleris kan du vaccinera dig mot flera sjukdomar såsom Bältros, TBE, HPV samt säsongsinfluensa. På våra mottagningar och flera av våra vårdcentraler/ hälsocentraler är du även välkommen att vaccinera dig inför din semesterresa.


Resemedicin

För att veta vilka vaccin du behöver inför din resa, finns det en rad saker att ta hänsyn till såsom vart du ska resa, hur du ska bo, resans längd och tidigare vaccinationer. 

Vi har full koll på hela världen, de senaste rekommendationerna och eventuella sjukdomsutbrott. Vi ger även rekommendationer om hur du skyddar dig mot andra tropiska sjukdomar som inte går att vaccinera mot.

När du bokar tid hos oss för vaccination ingår kostnadsfri rådgivning och vi lägger upp ett individanpassat vaccinationsprogram utifrån just ditt behov.

 

Välkommen till oss på Aleris 

En del av utbudet ingår i den offentliga finansierade vården, andra delar är tillgänglig för dig som är privatbetalande eller om du har en privat sjukvårdsförsäkring. För mer information se behandling samt respektive enhet.

Vaccinera dig mot säsongsinfluensan

Varje vinter drabbas tiotusentals personer av influensa, många gånger helt i onödan. I år under pågående pandemi, är det extra viktigt att vaccinera sig mot säsongsinfluensan, för att inte skapa onödiga påfrestningar på sjukvården.

Läs mer >

Allt du behöver veta om PCR-tester

Aleris har sedan en tid tillbaka erbjudit PCR-tester för de som behöver friskintyg för exempelvis resor på Aleris Vaccination och Resemedicin Hötorget. Nu utökar vi vår testningsverksamhet till fler orter och mottagningar. Men vad är egentligen skillnaden mellan testerna och varför är det viktigt att testa sig? Aleris chefläkare Bo Wihlborg reder ut begreppen.

Läs mer om PCR-test >


Back to top