Skip to Content

Aleris Barncentrum & Vårdcentral

På Aleris Barncentrum & Vårdcentral i Uppsala har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har en samlad kompetens för att ta hand om barn, vuxna och äldre på vår vårdcentral och är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer. Sedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som får stor uppmärksamhet i media.

Videobesök

Vi erbjuder nu videobesök och önskar att du innan ditt videobesök laddar ned appen ”Min Hälsa”. Läs mer om hur du gör.

Välkommen till vårdcentralens nyöppnade webbapp!

Slipp telefonköer - boka via vår webbapp!

Via vår webbapp anger du ditt besvär och svarar på frågor om hur du mår, sedan kan du boka en tid hos oss direkt i appen. Smidigt eller hur?

Vi erbjuder även vårdguidning dygnet runt.

Res gratis till oss med UL

Om du är skriven i Uppsala län och blir kallad till ett besök hos oss har du rätt till en fri 24-timmarsbiljett i UL-appen. Den gäller för dig och en följeslagare den dag ditt besök är bokat, inom UL:s trafikområde. Läs mer om hur du gör här.

Hjälp oss utveckla vår vårdcentral

Vi jobbar med patientdriven verksamhetsutveckling så ta gärna möjligheten och var med och utveckla vår verksamhet via Key For Care. Du gör det genom att fylla i dina åsikter på iPaden efter ditt besök.

Boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Nu kan du själv via e-tjänster boka tid till våra fysioterapeuter för nytillkomna besvär. Du kommer inom kort även att kunna omboka tider som du har bokade hos Fysioterapeuten.

Du kan även boka tid för cellprovtagning, klamydiaprov och preventivmedelsrådgivning hos barnmorskorna via e-tjänster.

Boka tiderna via e-tjänster och välj Aleris Barncentrum.

Särskild barnkompetens

Hos oss arbetar två barnläkare tillsammans med allmänläkare, barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, dietist, sjuksköterskor, diabetessjuksköterska, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även barnkirurgen Nils Wåhlin som med sin specialistkompetens är en stor tillgång för vår vårdcentral.

Vi tar helhetsansvar

Det som kännetecknar vårt arbete är helhetsansvar, samarbete och kvalitet. Tanken är att man bara ska behöva ta en enda kontakt och sedan tar vi ansvaret för att patienten får den vård som behövs, oavsett om det är att visa upp ett utslag för BVC-sköterskan eller en långvarig samverkande insats mellan flera professioner i ett komplicerat ärende. Även om vi behöver remittera patienten till annan specialist så behåller vi det övergripande ansvaret.

Även vuxna får barnsligt bra vård

Vi är en komplett vårdcentral där även äldre tas väl om hand av vår kompetenta personal som har stor rutin även av "vuxensjukdomar" som hypertoni, typ 2 diabetes, KOL, etc. Sedan januari 2015 har vi även Barnmorskemottagning som kompletterar vår verksamhet så att vi kan erbjuda vård genom alla stadier i livet.

När vårdcentralen är stängd

När vårdcentralen är stängd får du råd via vår Aleris webbapp eller 1177. Du kan också vända dig direkt till Uppsala Närakut Aleris. Vi akuta besvär vänd dig till Akutmottagningen på Akademiska Sjukhuset.

Petra Levin med personal önskar dig hjärtligt välkommen!Annika Kallin

Undersköterska

Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala

Anette Klintsten

Distriktssköterska

Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala

Catrine Grandin

Sjuksköterska

Aleris Barncentrum & Vårdcentral Uppsala

Back to top