Skip to Content
Aleris Ögon Europakliniken

Rutinerade specialister med fullt fokus på dina ögon.

Hitta till vår mottagning

Adress

Aleris Ögon Europakliniken

Sabbatsberg Sjukhus
Olivecronas väg 1

Öppettider

Måndag-fredag 8.00-16.30

Telefontider

Måndag-fredag 8.00-15.00

Vi ligger centralt i Stockholm med Odenplan som närmaste tunnelbane- och pendeltågstation (Citybanan). Buss 53 och 61 stannar precis utanför, hållplats Sabbatsbergs Sjukhus.

Postadress:
Aleris Ögon Europakliniken
Postbox 6401
113 82 Stockholm

Om mottagningen

På anrika Sabbatsberg i centrala Stockholm möts du inte bara av nyrenoverade fräscha lokaler. Här finner du även ett team med ögonläkare, sjuksköterskor, optiker, undersköterskor, optikerassistenter och administratörer med spetskompetens och en ständig ambition att ligga i framkant vad gäller ögonvård. Det innefattar allt från behandlingstyper, till vårdkvalitet och det personliga mötet med oss. Vi har inte något remisskrav, det går bra att höra av sig direkt till oss och vi har idag patienter som kommer från många delar av landet.

Vad kostar besöket?

Aleris arbetar på uppdrag av landets regioner och det är deras patientavgifter och regler för frikort som gäller när du ska betala. För dig som väljer vård i en annan region än den du är folkbokförd i är det regionen du får vård i som räknas. När vården är helt privat, till exempel vid plastikkirurgi eller ögonoperationer som inte är medicinskt motiverade betalar du däremot hela kostnaden själv. På 1177.se hittar du mer detaljerad information om vilka avgifter och kostnadsskydd som gäller för dig som patient.

Några av våra behandlingar

Diabeteskontroll

Diabetessjukdom kan skapa förändringar i näthinnan, så kallad diabetesretinopati, och försämra synen. Diabetespatienter behöver regelbundet kontrollera ögonen även om synen är bra, så att behandling kan sättas in snabbt om det behövs.

Mer om diabeteskontroll

Efterstarr

Vid en gråstarroperation avlägsnas den grumliga linsen från ögat och ersätts med en konstgjord lins. Bakom den lämnas en kapsel som stöd. Om den kapseln blir grumlig uppstår efterstarr.

Mer om efterstarr

Grå starr

Grå starr (katarakt) är en grumling av ögats lins som tyvärr leder till suddig syn. Det förekommer i alla åldrar, men är vanligast hos äldre patienter. Operation är den enda behandligsformen som rår på grå starr.

Du har möjlighet att mot en mellanskillnad välja en speciallins som kan minska behovet av eventuella glasögon. Prata med din kirurg om vilka möjligheter som finns för dig.

Mer om grå starr

Grön starr

Grön starr har egentligen ingenting med starr att göra, utan beror istället på ett ökat vätsketryck i ögat. Det finns flera orsaker till varför detta tillstånd uppstår och den medicinska benämningen är glaukom.

Mer om grön starr

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens)

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en trygg och välbeprövad behandling för de som vill minska behovet av glasögon och kontaktlinser. Vid ICL opereras en lins in i ögat för att korrigera synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. Behandlingen passar speciellt för patienter i åldern 20 till 45, som inte har problem med gråstarr. En fördel med metoden är att även stora synfel kan korrigeras.

Mer om ICL

Linsbyte

För en del som ser dåligt är glasögon inte ett fullgott alternativ. Då kan man genom att ersätta ögats egen lins med en konstgjord flerstyrkelins korrigera synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Mer om linsbyte

Torra ögon

För att må bra och ge en god syn behöver ögat täckas av den skyddande yta som kallas tårfilm. När den inte fungerar som den ska kan olika besvär uppstå, där torra ögon drabbar 10-15 % av Sveriges befolkning.

Mer om torra ögon

Ögonlocksplastik

När huden förlorar sin elasticitet kan överskottshud och fettinlagring på både övre och nedre ögonlocken orsakas. Det i sin tur kan leda till tunga och hängande ögonlock och påsar under ögonen. Dessutom kan ögonlocken drabbas av tumörer, knölar, vändningar, vårtor och vagel. En ögonlocksoperation är en möjlig behandling.

Mer om ögonlocksplastik

Se prislista

Ansvarig chef

Ulrika Hjertström

Om sidan

Senast uppdaterad: 2022-12-13
Ansvarig: Ida Ankar, ida.ankar@aleris.se, affärsområdeschef
webbredaktion@aleris.se

Back to top