Skip to Content

Ögonlocksoperationer

Hos oss utförs många olika typer av ögonlocksoperationer på både medicinsk indikation med landstingstaxa men även på kosmetisk bas med egen kostnad. Du är välkommen till oss med remiss via din optiker, husläkare eller landstingssjukhus. Men då vi inte har remisstvång går det även bra att ringa mottagningen för en tid. Vi samarbetar även med försäkringsbolag.

Vid första besöket hos oss träffar du en av våra ögonspecialister/kirurg som avgör om medicinsk indikation föreligger annars erbjuds du konsultation med operation på kosmetisk bas med egen kostnad.

Medicinsk indikation innebär att operationen görs på medicinska grunder till exempel på grund av synpåverkan.

Om du redan vet att du vill ha ett kosmetisk ingrepp är du välkommen att höra av dig direkt till oss så bokas du en tid direkt till en av våra ögonlockskirurger

Vi utför bland annat följande operationer 

Överskottshud/prolapserad fett på övre ögonlocken, överskottshud/prolapserad fett nedre ögonlocken, fett inlagring underhuden (Xantalasm), ögonlockstumörer, ptos (hängande ögonlock), hängande ögonbryn, ektropion (utåtvänt ögonlock), entropin (inåtvänt ögonlock), knölar, vårtor, cystor, vagel, pterygium, bindhinna överskott (konjuktivochalasis). 

Några av dem kan du läsa mer om nedan.


Back to top