Skip to Content

Hälsocentral

Hälsocentralen är för de flesta av oss den första vårdkontakten. De läkare du möter där är allmänläkare och specialister i allmänmedicin.

Välkommen att lista dig hos oss.

Hälsocentral

Astma & KOL

Om du besväras av långdragen hosta eller pip i luftvägarna men inte har någon diagnos bör du boka tid hos läkare för kontroll. Orsaken till dina besvär kan vara en underliggande lungsjukdom som astma eller KOL. 

Läs mer >

Barnavårdscentral

BVC

På Aleris barnavårdscentraler följer vi varje barns utveckling från födsel till skolstart. Barnen vaccineras mot en rad sjukdomar och erbjuds regelbundna läkarundersökningar.

Läs mer >

Diabetes

På Aleris diabetesmottagningar hjälper vi dig med rådgivning om hur läkemedel verkar och hur mediciner ska tas, råd om kost och dryck samt motionens betydelse vid diabetes.

Läs mer >

Distriktssköterska

Aleris distriktssköterskor svarar på allmänna hälsofrågor och har ansvar för att bedöma, ge råd och behandla patienter med till exempel sår, hudåkommor samt besvär i ögon och öron.

Läs mer >

Fysioterapeut

Sjukgymnast

Aleris fysioterapeuter och sjukgymnaster hjälper dig att träna upp rörelseförmågan och styrkan i kroppen. Aleris erbjuder flera olika behandlingsmetoder.

Läs mer >

Husläkare

Specialister i allmänmedicin

Våra husläkare är specialister i allmänmedicin. Husläkarna kan hjälpa dig med såväl akuta som kroniska åkommor som inte kräver sjukhusvård.

Läs mer >

Psykolog & Kurator

På Aleris vårdcentraler arbetar psykologer och kuratorer med samtalsbehandling vid till exempel kris, depression, relationsproblem eller stressrelaterad ohälsa.

Läs mer >

Vaccination

TBE, HPV och influensa

Välkommen att kontakta oss på Aleris för vaccination mot fästingburen hjärinflammation, livmoderhalscancer och kondylom samt influensa.

Läs mer >

Back to top