Skip to Content

Vårdcentral & Hälsocentral

Vårdcentralen/hälsocentralen är för de flesta av oss den första vårdkontakten. De läkare du möter där är allmänläkare och specialister i allmänmedicin.

Välkommen att lista dig hos oss.

Vårdcentral & Hälsocentral

Astma & KOL

Om du besväras av långdragen hosta eller pip i luftvägarna men inte har någon diagnos bör du boka tid hos läkare för kontroll. Orsaken till dina besvär kan vara en underliggande lungsjukdom som astma eller KOL. 

Läs mer >

Barnavårdscentral

BVC

På Aleris barnavårdscentraler följer vi varje barns utveckling från födsel till skolstart. Barnen vaccineras mot en rad sjukdomar och erbjuds regelbundna läkarundersökningar.

Läs mer >

Diabetes

På Aleris diabetesmottagningar hjälper vi dig med rådgivning om hur läkemedel verkar och hur mediciner ska tas, råd om kost och dryck samt motionens betydelse vid diabetes.

Läs mer >

Distriktssköterska

Aleris distriktssköterskor svarar på allmänna hälsofrågor och har ansvar för att bedöma, ge råd och behandla patienter med till exempel sår, hudåkommor samt besvär i ögon och öron.

Läs mer >

Fysioterapeut

Sjukgymnast

Aleris fysioterapeuter och sjukgymnaster hjälper dig att träna upp rörelseförmågan och styrkan i kroppen. Aleris erbjuder flera olika behandlingsmetoder.

Läs mer >

Hemsjukvård

Hemsjukvård kan ges till patienter som har ett varaktigt behov av hälso- och sjukvård och som har en diagnos eller funktionshinder som motiverar att insatserna ges i hemmet. Genom ett förebyggande arbetssätt och med en helhetssyn på människan vill vi kunna minska antalet besök på vårdcentralen eller akutmottagningen. På så sätt vill vi minska lidandet för patienten och förbättra livskvalitén. Målet är att skapa en trygg och säker vård för patienten i hemmet.

Läs mer >

Husläkare

Specialister i allmänmedicin

Våra husläkare är specialister i allmänmedicin. Husläkarna kan hjälpa dig med såväl akuta som kroniska åkommor som inte kräver sjukhusvård.

Läs mer >

Läkare online

Doktor24

Hos Aleris vårdcentraler kan du på ett enkelt och smidigt sätt träffa läkare på nätet. Via vår samarbetspartner Doktor24 får du snabb och säker läkarvård genom din dator, mobil eller surfplatta. Besöket kostar 250 kronor och ingår inte i högkostnadskortet.

Läs mer >

Psykolog & Kurator

På Aleris vårdcentraler arbetar psykologer och kuratorer med samtalsbehandling vid till exempel kris, depression, relationsproblem eller stressrelaterad ohälsa.

Läs mer >

Vaccination

TBE, HPV och influensa

Välkommen att kontakta oss på Aleris för vaccination mot fästingburen hjärinflammation, livmoderhalscancer och kondylom samt influensa.

Läs mer >


Back to top