Skip to Content

Hjärtsviktsmottagning

Välkommen till Aleris Vårdcentral Nyby i Uppsalas Hjärtsviktsmottagning.

Vad är hjärtsvikt?

Runt 250 000 personer i Sverige lider av hjärtsvikt. När du drabbas av hjärtsvikt orkar hjärtat inte pumpa tillräckligt med blod ut i kroppen. Det kan bero på att hjärtats förmåga att dra ihop sig är försvagad. 

Hjärtsvikt är en folksjukdom som blir vanligare med stigande ålder. Det är ett allvarligt tillstånd och en av de hjärtsjukdomar som ökar i världen.

De bakomliggande orsakerna till hjärtsvikten växlar, men mest är det äldre som drabbas och män insjuknar i allmänhet något tidigare än kvinnor. De vanligaste orsakerna till hjärtsvikt är tidigare hjärtinfarkt eller högt blodtryck.

Symptomen är diffusa, såsom trötthet, vilket bidrar till att mörkertalet bland dem som inte har fått en korrekt diagnos är stort.

Hjärtsviktsmottagning

Här på Aleris Vårdcentral Nyby i Uppsala har vi en Hjärtsviktsmottagning. Du får träffa vår sjuksköterska Towe Säfström som samarbetar med vår allmänspecialist Karl Eklund.

Vi tar emot patienter enligt rekommendationer från läkaren eller remiss från sjukhuset men du kan själv kontakta mottagningen om du önskar.

Besöket består av samtal, rådgivning och en lättare undersökning. Blodprov lämnas före besöket.

Towe har även hjärtsviktsgrupper där hon informerar om hjärtsvikt och vad du kan göra själv som patient.

  • Besöket kostar 150 kr
  • Frikort gäller

Välkommen att ringa på 018-611 75 10 eller kontakta oss via våra e-tjänster

Back to top