Unik lösning när Aleris öppnar korttidsboende på Lasarettet i Motala

För att minska vårdplatsbristen och bidra till en trygg patientövergång från sjukvård till omsorg startas nu Aleris Lasarettsgatans korttidsboende i Motala.

Problemet med medicinskt färdigbehandlade patienter som blir kvar på sjukhus för att deras kommun inte är redo att ta emot dem är ett vanligt problem, som även finns i Motala.

Motala kommun, Region Östergötland och Aleris har nu inlett ett samarbete som innebär att Aleris öppnar ett korttidsboende för äldre på Lasarettet i Motala. De åtta platserna kommer att användas för att avlasta sjukvården så att vårdplatser kan frigöras, samtidigt som kommunen och den äldre kan planera för en bra hemgång till eget eller kommunalt boende.

- Det känns väldigt bra att Aleris får möjlighet att på detta sätt bidra till ökad trygghet för äldre människor. Jag är övertygad om att den modell som Motala Kommun, Region Östergötland och Aleris tagit fram skulle fungera också på andra platser, säger Boel Lindberg, regionchef för Aleris Omsorg.  

Avtalet om att driva Aleris Lasarettsgatans korttidsboende i Motala löper i ett första skede till årsskiftet.

Fakta Aleris i Motala

Aleris driver specialistvård vid Lasarettet i Motala, bland annat inom ortopedi. Aleris driver också de båda äldreboendena Skogsgården och Björkbladet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Kennedy, kommunikationschef Aleris Sverige, 0706-827123

Till toppen av sidan