Skip to Content

Vård hemma när vårdcentralen är stängd

Vad är basal hemsjukvård?

Basal hemsjukvård är precis som det heter – enklare sjukvård hemma. Det kan till exempel handla om läkemdelshantering, injektioner eller omläggning av sår. Aleris utför basal hemsjukvård på uppdrag av Region Stockholm. Våra team utgår från Bromma, Sollentuna och Upplands Väsby och vi hjälper patienter i västerort och nordvästra Stockholm.

Vem kan få basal hemsjukvård?

Om din vårdcentral ser att du behöver insatser eller stöd utanför deras ordinarie öppettider är det vårt uppdrag att utföra dem. Det gäller oftast kvällar, nätter och helger. Om du är listad hos Märsta Läkarhus och Närvård kan vi komma även om vårdcentralen är öppen. En del av uppdraget styrs från 1177, så om du ringer till 1177 kan de också ge oss i uppdrag att komma hem till dig.

Trygghet och erfarenhet

Våra medarbetare inom hemsjukvården är vana att hantera, planera och utföra sina uppdrag väl. Det är en hel del patientbesök och logistik som utförs dagligen och som vi har stor erfarenhet av. Vårt mål är att skapa trygghet och bidra med bästa möjliga service.

Remittera patienter till Aleris Basal Hemsjukvård

Vi inom Aleris har lång erfarenhet av att utföra de uppdrag som förmedlas till oss från er som vårdgivare samt de bedömningsbesök som vi utför via 1177 Vårdguiden.

Vanliga frågor från patienter och närstående

Back to top