Skip to Content

Aleris Fysiologlab Folkungagatan

Vi finns på Södermalm i ljusa och renoverade lokaler på Folkungagatan 129. Vår verksamhet omfattar en klinisk fysiologisk avdelning där vi utför hjärt-, kärl- och lungundersökningar och har en astma- och allergimottagning för vuxna.

Behövs remiss till våra undersökningar?

Till våra undersökningar t ex arbetsprov, ekokardiografi och EKG behövs läkarremiss för att undersökningen ska omfattas av vårt avtal med Stockholms läns landsting, då betalar patienten endast gällande patientavgift. Remiss får du från din husläkare eller annan läkare. Det går också bra att komma till oss på undersökningar på eget initiativ, utan remiss, men då får du bekosta undersökningen själv. Ring för prisuppgift.

Behövs remiss till astma- och allergimottagningen?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss till astma- och allergi mottagningen. Den får du från din husläkare eller annan läkare. Som remiss gäller även brev skrivet av patienten själv, en s k "egenremiss", med en kortfattad beskrivning av symptom/besvär, hur länge du har haft dem, samt dina personuppgifter. Använd gärna vår blankett ” Egenremiss till Aleris Fysiologlab”. Gör så här: Öppna pdf:en och fyll i på skärmen, spara ner och skriv ut. Skriv sedan under blanketten och skicka den till adressen som finns angiven längst ned på sidan.

Du som har remiss - Skicka eller faxa remissen till oss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss. Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkare remissen elektroniskt till oss, då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter och Frikort gäller. Du som inte tillhör Stockholms läns landsting har också möjlighet att komma till oss. Förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från hemlandstinget. Ta gärna kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller just dig.

Välkommen till oss!

Ansvarig Aleris Fysiologlab Folkungagatan


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Kontaktpersoner Aleris Fysiologlab

Ansvariga

Här hittar du kontaktinformation till ansvariga på Aleris Fysiologlab.

Läs mer >

Behövs remiss?

Behövs remiss

Det beror på vad du söker för.

Läs mer >


Sara Karlsson

Sara Karlsson

Verksamhetschef klinisk fysiologi,
Enhetschef klinisk fysiologi Riddargatan

Karolina Montgomerie

Affärsområdeschef

Aleris Fysiologlab

Charlotta Alpäng

Charlotta Alpäng

Enhetschef Klinisk fysiologi/astma-allergi


Aleris Fysiologlab Folkungagatan

Back to top