Skip to Content

Aleris Fysiologlab Sabbatsberg

Aleris Fysiologlab Sabbatsberg finns på Sabbatsbergs sjukhus, centralt i Stockholm. Vår verksamhet omfattar en klinisk fysiologisk avdelning där vi utför hjärt-, kärl- och lung- och sömnundersökningar. Här finns också snark-och sömnapnémottagning och Försäkringsmottagning.

 

Behövs remiss till våra undersökningar?

Till våra undersökningar t ex arbetsprov, ekokardiografi och EKG behövs läkarremiss för att undersökningen ska omfattas av vårt avtal med Stockholms läns landsting, då betalar du endast gällande patientavgift. Remiss får du från din husläkare eller annan läkare. Det går också bra att komma till oss på eget initiativ, utan remiss, men då får du bekosta undersökningen själv. Remiss behövs inte för hjärtscreening.

Behövs remiss till snark - och sömnapnémottagningen?

För att vi ska kunna bedöma vårdbehovet bättre är det en fördel om du har remiss till våra specialistläkarmottagningar. Den får du från din husläkare eller annan läkare. 

Du som har remiss

För att du så snabbt och smidigt som möjligt ska få tid bokad för undersökning/läkarbesök ber vi dig skicka eller faxa remissen till oss. Du får en kallelse per post inom några dagar. Ibland skickar läkare remissen elektroniskt till oss, då får du automatiskt en kallelse.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och landstingets patientavgifter / Frikort gäller. Du som inte tillhör Stockholms läns landsting har också möjlighet att komma till oss. Förutsättningarna är olika inom landstingen, ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från hemlandstinget. Ta gärna kontakt med ditt hemlandsting för information om vad som gäller just dig

Välkommen till oss!
Kontaktpersoner Aleris Fysiologlab

Ansvariga

Här hittar du kontaktinformation till ansvariga på Aleris Fysiologlab.

Läs mer >

Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Behövs remiss?

Behövs remiss

Det beror på vad du söker för.

Läs mer >

Back to top