Skip to Content

Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Vi är en högspecialiserad ortopedisk klinik med två inriktningar Sports Medicine/idrottsskador och Allmän ortopedi. Hos oss arbetar erfarna allmänortopeder, idrottsortopeder och specialiserade fysioterapeuter som tar hand om dig som har besvär och smärta i rörelseapparaten eller har skadat dig.

Vi har mottagnings- och operationsverksamhet och genomför såväl dagkirurgiska ingrepp som kirurgiska ingrepp som kräver övernattning. Vi har också en rehabenhet med eget gym på mottagningen. Vi är en ISO-certifierad sjukvårdsklinik.

Allmän ortopedi

Både barn och vuxna är välkomna till oss. Vi har mottagningsverksamhet och utför operationer både i dagkirurgi och operationer som kräver övernattning på vår vårdavdelning. Till oss kan du komma med skador och sjukdomar i skelett, muskler, leder och senor. Vi behandlar och opererar: knä, axel, höft, armbåge, hand, fot och fotled.

Fot- och fotledskirurgiska ingrepp görs för att minska smärta, öka möjligheten till smärtfri förflyttning och att kunna använda skor utan att få ont i foten. Många ingrepp görs på grund av förslitning, artros, skador, medfödda missbildningar och reumatiska sjukdomar.

Ingrepp i framfoten utförs i huvudsak som dagkirurgiska ingrepp, exempel på dessa är hallux valgus, hallux rigidus (artros i stortåns grundled), hammartå och mortons nervknuta.  

Vi behandlar bland annat karpaltunnelsyndrom, ganglion, trigger finger och mb de quervain. Läs mer om behandlingar ovan.

sabb_ortopedi.jpg

Sports Medicine

På mottagningen för Sports Medicine Sabbatsberg i Stockholm arbetar ortopeder med mycket lång erfarenhet av idrotts- och motionsrelaterade skador från såväl fält som sjukvård. Vi fokuserar framför allt på skador och förslitningar i kroppen som drabbar dig som idrottar och motionerar.

Vi har bokningsbara akuttider för skador i knä och fotled

För skador i knä- och fotled (ej frakturer) som uppkommit senaste tre dygnen erbjuder vi tidsbokade akuttider. Det är viktigt att det är säkerställt med röntgen att du inte har en fraktur. Du eller din remitterande läkare får gärna kontakta oss för snabb tidsbokning, se särskilt telefonnummer i kontaktrutan.

Råd och Vård för idrottare

Aleris Sports Medicine Sabbatsberg samarbetar med Folksams ”Råd och Vård för idrottsskador” som är en kostnadsfri rådgivningstjänst och som ingår i medlemsförsäkringen för spelare (oavsett nivå) i klubbar/föreningar inom Svenska Fotbolls-, Innebandy-, Basketförbundet, Korpen liksom inom orientering och brottning.

Via denna tjänst kan du boka besök till våra ackrediterade fysioterapeuter och idrottsortopeder. Läkarbesök, utredning samt två fysiobesök ingår. Ring och säg att du vill komma till oss på Sports Medicine Sabbatsberg så hjälper vi dig.

Så här kommer du till oss

Remiss förenklar

Vid en icke akut skada är det en fördel om du har en remiss med en röntgenutredning för att vi bättre ska kunna bedöma ditt vårdbehov och göra rätt prioriteringar. Remissen får du till exempel av din husläkare eller annan läkare. Kontakta oss om du är osäker.

Vi är auktoriserade inom vårdval ortopedi via Region Stockholm vilket betyder att du som patient betalar vanlig patientavgift vid besök hos oss, frikort gäller.

För dig som betalar privat eller via privat sjukvårdsförsäkring

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag. Har du en privat sjukvårdsförsäkring? Tidsbokning sker via försäkringsbolaget. Kontakta alltid dem i första hand för bokning av en första tid och säg att du önskar komma till oss. Resten ordnar vi när du väl är här.

Privatbetalande – ring oss så hjälper vi dig.

Andra landsting

Vi tar emot patienter från de flesta andra landsting för snabb bedömning hos läkare samt eventuell operation i dagkirurgi, vanlig patientavgift gäller.

Om du väntat länge och är färdigutredd via hemorten kan vi oftast erbjuda snabba operationstider – ring oss om du har frågor.

Gå in på ditt hemlandstings webbsida och läs om vilka vårdgarantiregler som gäller för just dig.

Välkommen att kontakta oss.

Jonas Becker

Fysioterapeut

Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Lotta Willberg

Med Dr. idrottsmedicin, Specialist i ortopedi/artroskopisk kirurgi.

OS-läkare och läkare Good to Great Tennis Academy.
Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Maria Westin

Leg. fysioterapeut. Medicine Dr. Idrottsmedicin

Specialist i fysisk aktivitet och idrottsmedicin
Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Melanie Svensson

Fysioterapeut

Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Zewar Al-Dabbagh

Med Dr Ortopedi, Specialist i Ortopedi

Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg

Ulf Hansson Liljeton

Specialist i ortopedi/artroskopisk kirurgi

Aleris Sports Medicine & Ortopedi Sabbatsberg och Aleris Elisabethsjukhuset


Din integritet hos Aleris

Din integritet på Aleris

EU-förordningen GDPR innehåller generella regler om när personuppgiftsbehandling får ske i hälso- och sjukvården. Läs om hur Aleris hanterar dina uppgifter.

Läs mer >

Back to top