Skip to Content

Aleris Endoskopi City

Välkommen till en av Stockholms största aktörer inom undersökningar av mage och tarm. Våra specialister har lång erfarenhet av mag- och tarmsjukdomar. Från och med den 18 september välkomnar vi alla patienter till våra nya lokaler på Drottningholmsvägen 30.

Hur kan vi hjälpa dig?

 

Boka om eller avboka undersökningen

Det finns två sätt att boka om eller avboka.
 

Besöket är gratis

Om du inte skulle dyka upp eller ändrar bokningen mindre än 24 timmar innan avtalad tid behöver du betala patientavgiften.


Du behöver remiss från läkare

Alla våra undersökningar görs som en del av vården i Region Stockholm. Du behöver remiss från din läkare för att komma till oss. Har du en remiss till oss kommer du få en bokning per brev eller till Kivra om du använder det.


Beställa tolk

Du har möjlighet att få hjälp av en tolk om du inte pratar svenska eller har en hörselnedsättning. Tolk kan beställas antigen via 1177 eller per telefon.
1177: Tolkning till mitt språk


Beställa journalkopia


Kontakta mig

Du kan skicka oss ett meddelande via 1177 så återkommer vi till dig under vanliga öppettider.
 
 

Våra undersökningar

Vi är specialister inom mag- och tarmsjukdomar och genomför endoskopiska undersökninger. Det innebär att vi med en kamera på en mjuk slang kan se hur mage och tarmar ser ut från insidan.
 

Gastroskopi

Läkaren undersöker magens inre med ett gastroskop. Det är mjuk slang som leds ner till magsäcken genom munnen. Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer i magen. Undersökningen kräver att du gör följer förberedelser från din kallelse dagen innan din bokade tid.
Läs mer om gastroskopi


Koloskopi

Läkaren undersöker tjocktarmen med ett koloskop. Det är en mjuk slang som förs in genom ändtarmsöppningen. Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer. Du behöver göra noggranna förberedelser de sista sju dagarna innan din bokade tid. Information om detta finns i kallelsen.
Läs mer om koloskopi


Sigmoideoskopi

Enbart ändtarmen och den nedre delen av tjocktarmen undersöks med ett koloskop. Undersökningen kräver inte lika mycket förberedelser som för en koloskopi. I kallelsen får du information om eventuella förberedelser.
Läs mer om sigmoideoskopi


Forskning och utveckling

Vissa prover som tas inom sjukvården sparas om du inte motsätter dig detta.
Mer information finns på Biobank Sverige

 

Övrigt

Fakturafrågor
Back to top