Skip to Content

Aleris Operation Sabbatsberg

Välkommen till vår operationsavdelning. Här träffar du personal med lång erfarenhet inom sitt område. De flesta av våra operationer utförs i dagkirurgi. Det innebär att du får åka hem samma dag, oftast 1-3 timmar efter avslutad operation.

 

Så går en operation till 

Innan operationen får du träffa din kirurg och narkosläkare som ger dig information och kan svara på dina frågor om operationen. Efter operationen så har du ett utskrivningssamtal med din kirurg där du får information om tiden efter operationen samt recept och sjukskrivning. Observera att operationstiden som du har fått är ungefärlig. Väntetider på operationsavdelningen kan förekomma, men vi gör allt för att din väntetid ska bli så kort som möjligt. För att minska risken att operationen blir försenad eller uppskjuten, läs noga igenom den kallelse och information du har fått och följ instruktionerna. Observera särskilt rutinerna för duschning och regler för fasta om du ska få narkos.

Glöm inte att ta med giltig fotolegitimation!

De flesta av dina dagliga läkemedel kan du ta som vanligt inför din operation, undantaget är bland annat blodförtunnande, diabetesläkemedel och vissa antireumatiska läkemedel. Läs igenom den information du har fått och länken nedan. Kontakta oss vid frågor. Telefonnummer för kontakt står i din kallelse. Om du blir opererad i narkos eller med lugnande medel (sedering) ska du inte köra bil det första dygnet efter operationen. Du bör inte åka kommunala färdmedel hem, utan bli hämtad av en anhörig/vän eller åka taxi. Är du patient från region Stockholm kan du i vissa fall få hjälp med sjukresetaxi efter operationen.
Första natten efter operation i narkos bör du inte vara själv. Ha en annan vuxen i din närhet.


Det är många patienter som opereras dagligen, både barn och vuxna. Av integritets- och hygienskäl kan därför bara en anhörig följa med minderåriga barn in på operationsavdelningen.

Än en gång, välkommen


Information om din operationsdag på Sabbatsberg

Operationstiden och information får du i din kallelse. Vänligen observera att tiden som anges är en inställelsetid, detta innebär att det kan bli väntetid på plats.

Läs mer
Back to top