Aleris vårdcentral Ingrid Marie avvecklas

Aleris vårdcentral Ingrid Marie kommer att stängas den 1 juli. Mottagningen, som är mycket populär bland patienterna, har varit för liten för att kunna utvecklas vidare och bära sig ekonomiskt.

2014-04-22

– Detta känns naturligtvis hemskt tråkigt. Vi vet att våra patienter uppskattar Ingrid Marie väldigt mycket, men tyvärr har småskaligheten varit svår att kombinera med de ersättningar som landstinget betalar till oss för att ta hand om patienterna, säger Maria Carles, verksamhetschef på Aleris vårdcentral Ingrid Marie.

Aleris vårdcentral Ingrid Marie har haft generösa öppettider: 8-20 måndag till fredag, 9-18 övriga dagar och drop-in mottagning, vilket är ovanligt. Tanken med öppettiderna var att de som behöver vård utanför kontorstid skulle slippa att söka sig till en akutmottagning. I dag har Ingrid Marie cirka 2400 listade patienter. Dessa kommer nu att informeras om nedläggningen och erbjudas att lista sig hos andra vårdcentraler. Aleris vårdcentral Ingrid Marie stängs den 1 juli.

Vid Aleris vårdcentral Ingrid Marie arbetar sju tillsvidareanställda och ett antal medarbetare med visstidsanställningar. Förhandlingar med de fackliga organisationerna pågår. Sannolikt kan ett antal medarbetare erbjudas andra uppgifter inom Aleris.

Elisabet Keussen, affärsområdeschef för Aleris primärvård, betonar att stängningen av Ingrid Marie inte kommer att påverka verksamheten vid Aleris vårdcentral Nyby och Aleris Barncentrum och Vårdcentral negativt.

– Tvärtom tror jag att vi nu kan sprida lite extra av Ingrid Marie-andan, som tonvikten vid bemötande och service, till dessa redan mycket fina verksamheter. Avvecklingen innebär också att resurser frigörs som vi kan satsa på fortsatt utveckling av Nyby och Barncentrum, säger Elisabet Keussen.

För ytterligare information, kontakta:

Maria Carles, verksamhetschef för Aleris vårdcentral Ingrid Marie, 073-821 23 46

Elisabet Keussen, affärsområdeschef Aleris primärvård, 070-002 83 71

Henrik Kennedy, pressansvarig Aleris, 070-682 71 23

Till toppen av sidan